Είστε εδώ

“Γυρίζει …”! Πρώτη Φορά … μείωση του Δημόσιου Χρέους στο 176,7 % του ΑΕΠ !!! Και χωρίς … αστερίσκους!

Μπορεί να μη έχει μπει η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά η σημερινή είναι μια … “μεγάλη” Πέμπτη για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. Ένα χρόνο έχει στην εξουσία η ΠΦΑ και για … πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια στο “πηγάδι χωρίς τέλος”, ΜΕΙΩΘΗΚΕ το ΧΡΕΟΣ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το μεσημέρι η Eurostat, το 2015 το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας μειώθηκε στα … 176,7 του ΑΕΠ, για πρώτη φορά μετά το 2010 και πέντε χρόνια Μνημονίων… Δηλαδή το χρέος μειώνεται και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό του ΑΕΠ. Πιο συγκεκριμένα από τα 314 δις το α΄εξαμηνο του 2014 στα 311 δις φέτος! Σημειώνεται ότι η μείωση του χρέους, όπως αναφέρεται στην έκθεση έγινε κατά πρόγραμμα ( δηλαδή με βάση τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν ) και όχι κατά δαπάνη ( δηλ με μείωση λειτουργικών εξόδων, περικοπές κλπ ). Επίσης για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, η έκθεση της Eurostat δεν έχει αστερίσκους ( υποσημειώσεις). Δηλαδή τα στοιχεία θεωρούνται … αδιαμφισβήτητα !!!

6 σχόλια στο ““Γυρίζει …”! Πρώτη Φορά … μείωση του Δημόσιου Χρέους στο 176,7 % του ΑΕΠ !!! Και χωρίς … αστερίσκους!

  1. Αυτό είναι ένα καλό νέο σε σχέση με την διαπραγμάτευση!
    Η επιτυχία θα έλθει όταν το χρέος αρχίσει να μειώνεται ποσοστιαία (αδιάφορο αν θα μειωθεί σε απόλυτα νούμερα), ως προς το ΑΕΠ. Δηλαδή, όταν θα αρχίσει το ΑΕΠ να ανεβαίνει συνέπεια μιας αναπτυξιακής πορείας. Ανάπτυξη όμως με Αριστερό πρόσημο για τον δοκιμαζόμενο λαό που υπομένει… Ανάπτυξη που θα έχει να κάνει με την πραγματική οικονομία…

  2. Έχετε ξεχάσει να υπολογίσετε το νέο δάνειο…των 60 δις.
    Επίσης το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πάντα σχετικό… Με την ύφεση που θα έχουμε φέτος θα ανέβει πάλι…

  3. να ανοιξουμε σαμπανιες, μην κλεισετε τις πορτες, να μπει η αναπτυξη οταν περασει, ποιο σανο, εδω θα αρχισουμε να τρωμε με 10 μασελες, παω απο τωρα να γραφτω σε ινστιτουτο αδυνατισματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *