Είστε εδώ

Γραφείο Προϋπολογισμού της Ελληνικής Βουλής, ή … της Γερμανικής;;; Με έντονο πολιτικό “άρωμα” η έκθεση του …

Και την ίδια ώρα που ο Λετονός Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκ των πλέον “σκληρών” της Ευρωζώνης, αναγνωρίζει στο Ecofin ( μία ημέρα μετά το υποτίθεται “δραματικό” για την Ελλάδα, Γιούρογκρουπ ), ότι η Ελληνική οικονομία έχει μπει από το 2016 σε πλήρη τροχιά ανάπτυξης, ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση υπεραποδίσουν σε έσοδα και ότι τα συμφωνημένα πλεονάσματα, τόσο για το 2017, όσο και για το 2018, θα τα πιάσουμε, χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν “έκτακτα μέτρα” (κόφτης), το … ελληνικό (;;;) Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής, σε μία … άκρως “πολιτικοποιημένη” Έκθεση, κινδυνολογεί ασύστολα και απροκάλυπτα!!!
“Ή ολοκλήρωση της αξιολόγησης … πάση θυσία, ή 4ο Μνημόνιο και χρεοκοπία….” λέει εν ολίγοις το όργανο της Βουλής. Ταυτόχρονα περιγράφει με έντονα μελανά χρώματα μια περίπου ζοφερή εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Αμφισβητεί όχι μόνο τη δυνατότητα της οικονομίας να επιτύχει το πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 (αφήνοντας να εννοηθεί η ενεργοποίηση του κόφτη) αλλά και τη πραγματική δυνατότητα της οικονομίας να «τρέξει» το 2017 με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2,7% για φέτος, καθώς και να κατορθώσει να κάνει βιώσιμη την ανάκαμψη μακροπρόθεσμα. «Κατά τη γνώμη μας, μόνο μια γενναία μεταρρυθμιστική προσπάθεια που θα δημιουργεί το κατάλληλο οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων και δημιουργεί τη δυνατότητα ανοδικής πορείας για τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα με έντονο πολιτικό άρωμα…
Η έκθεση αναγνωρίζει πως το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο. «Αυτή είναι μια σκληρή αλήθεια», αναφέρει και προσθέτει: «Σήμερα απορροφά 11% του ΑΕΠ ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κατά μέσον όρο 2,25% του ΑΕΠ.28 Το ποσοστό αναμένεται να μειωθεί οριακά μόνον τα επόμενα χρόνια. Το ασφαλιστικό σύστημα πιέζεται από τη δημογραφική γήρανση και την υψηλή ανεργία. Επομένως θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά πώς θα γίνει βιώσιμο»
Μήπως είναι ώρα να … ασχοληθεί μαζί τους το Προεδρείο της Βουλής; Γιατί άλλο οι ” Ανεξάρτητες Αρχές ” και άλλο οι Αρχές με … “εξαρτήσεις” και έντονες ιδεοληπτικές εμμονές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *