Είστε εδώ

Γιατί ο Γ. Ιωακειμίδης δεν ακολούθησε την πεπατημένη των επικοινωνιολόγων στις πυρκαγιές και επέλεξε να μην κάνει επισκέψεις για το θεαθήναι στα πύρινα μέτωπα,

Οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία στην Δαδιά, καθώς και ανυπολόγιστες καταστροφές στη φύση και την οικονομία.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, ενώ καταστράφηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και δεκάδες σπίτια. Στην Αττική είδαμε την πρωτοφανή εκκένωση των Άνω Λιοσίων και των Θρακομακεδόνων αλλά και την φωτιά να κατακαίει την Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, αφού πρώτα έκαψε σπίτια και επιχειρήσεις στον Ασπρόπυργο, τη Χασιά, τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο.

«Η τρομακτική καταστροφή ανέδειξε την πλήρη αποτυχία του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα. Η αδυναμία να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές με τη μίνιμουμ αποτελεσματικότητα φανέρωσε τη χρεοκοπία ενός παλαιοκομματικού μοντέλου διοίκησης που διαπνέεται από προχειρότητα, ανακολουθία κι ερασιτεχνισμό, παρά τον πακτωλό χρημάτων που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι έχει δοθεί στην Πολιτική Προστασία.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε την παντελή αδιαφορία τόσο της σημερινής διοίκησης του κ. Πατούλη, που παραμένει εξαφανισμένος όσο και του διαδόχου του κ. Χαρδαλιά που επί των ημερών του δεν κατέστη δυνατό να προστατευθεί από πυρκαγιά το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της χώρας», σημειώνουν με νόημα συνεργάτες του κ. Ιωακειμίδη

Έδειξε επίσης ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης χωρίς μακρόπνοο τεχνοκρατικό σχεδιασμό που συνεπάγεται διακομματικές συναινέσεις. Στο ζοφερό σκηνικό που αναδείχθηκε, η Περιφέρεια Αττικής αντί να υπάρξει μέρος της λύσης, ήταν βασικό μέρος του προβλήματος. Ενδεικτικές, άλλωστε, ήταν και οι σχετικές καταγγελίες από εθελοντές πυροσβέστες σε τηλεοπτικές κάμερες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης δεν ακολούθησε την πεπατημένη των επικοινωνιολόγων αναφορικά με τις πυρκαγιές. Επέλεξε να μην κάνει επισκέψεις για το θεαθήναι στα πύρινα μέτωπα, από τη στιγμή που δεν είχε θεσμικό ρόλο εκεί.

Επικοινώνησε με τους Δημάρχους και επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές χωρίς κάμερες, φωτογράφους και αχρείαστες μεγαλοστομίες. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στέκεται, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, με την ίδια συνέπεια και το ίδιο ήθος με τα οποία υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 41 χρόνια, 29 εξ αυτών από τη θέση του Δημάρχου.

Σε ανάλογο τόνο σοβαρότητας ήταν, άλλωστε, και η σχετική ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωακειμίδης ανέφερε: “Η Αττική καίγεται ανήμπορη. Πολίτες αποκλεισμένοι στα σπίτια. Άλλοι κατεστραμμένοι στις φωτιές. Και οι συνήθεις εξαντλημένοι ήρωες πυροσβέστες να προσπαθούν ασταμάτητα. Να μοιραστούμε σήμερα τη θλίψη, το πένθος της καταστροφής. Να μην αφήσουμε την απελπισία να μας καταβάλει.

Πολιτικά ζούμε σε επικίνδυνη σιωπή των εκπροσώπων μας. Σε κυβέρνηση και περιφέρεια. Όταν τελειώσει η καταστροφή, θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα. Χρειάζεται σοβαρότητα, αλληλεγγύη, τόλμη, συνεργασία. Ο χάρτης είναι για όλους μαύρος, ούτε μπλε, ούτε άλλο χρώμα.. Προέχει να σώσουμε τις ζωές και τον τόπο που ζούμε. Αν δεν αλλάξουμε τώρα πότε;”

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του υποψήφιου Περιφερειάρχη, η οικολογία, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και η προστασία των περιουσιών των κατοίκων της Αττικής αποτελούν προτεραιότητα και απόλυτη δέσμευση του κ. Ιωακειμίδη ο οποίος συνεπικουρούμενος από ειδικούς και εμπειρογνώμονες του αντικειμένου θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.  Στο πρόγραμμά του, άλλωστε, ο Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης, η υπερκομματική περιφερειακή παράταξη του Γιώργου Ιωακειμίδη, προτάσσει τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους και την κυβέρνηση για καθαρισμό περιαστικών δασών, τον σχηματισμό ζωνών πυροπροστασίας και την εκμετάλλευση βιομάζας.

Είναι άλλωστε, ενδεικτική, τόσο για το «πράσινο» προφίλ όσο και για την αυτονομία της υποψηφιότητάς του το γεγονός ότι την προηγούμενη Δευτέρα οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοίνωσαν την στήριξή τους στο πρόσωπο του κ. Ιωακειμίδη στην Αττική παράλληλα με αυτήν του κ. Τζιτζικώστα στην Κ. Μακεδονία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *