Είστε εδώ
Home > FAQ news > «Γιατί δεν μας λένε το ονοματάκι του;» ! Ποιον “βλέπει” ο Παύλος Πολάκης πίσω από τον … «ανώνυμο Ευρωπαίο αξιωματούχο» !

«Γιατί δεν μας λένε το ονοματάκι του;» ! Ποιον “βλέπει” ο Παύλος Πολάκης πίσω από τον … «ανώνυμο Ευρωπαίο αξιωματούχο» !

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και σε ΜΜΕ, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  Παύλος Πολάκης λέγοντας πως υπάρχει πόλεμος ψεμάτων από τη ΝΔ και fake news.

Χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του περί διορισμού μάνατζερ στα νοσοκομεία λέγοντας πως «όπου εφαρμόστηκε αυτό το μοντέλο έφερε κοινωνική καταστροφή».

Τόνισε μάλιστα πως οι μάνατζερ που είχαν μπει στα νοσοκομεία επί παλαιότερων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνέβαλλαν στην χρεοκοπία της χώρας και του εθνικού συστήματος Υγείας. «Εμείς δεν βάλαμε μάνατζερ αλλά βάλαμε ανθρώπους που είχαν πολιτικό κριτήριο και οι οποίοι πήραν χρεωμένα νοσοκομεία και σήμερα τα έχουν κάνει με πλεόνασμα» συμπλήρωσε.

«Επιταχύναμε και ολοκληρώσαμε τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Το ίδιο τη δωρεά της Ιωάννας Βεργωτή για το νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς… Μόνο το Ωνάσειο μάς το παραδώσατε με 115 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Πόσο χρωστάει σήμερα; Μηδέν… Γι’ αυτό και στη συνέχεια δέχθηκε το Ίδρυμα Αλέξανδος Ωνάσης να προχωρήσει στη δωρεά για το Μεταμοσχευτικό Κέντρο», τόνισε!

Ακόμα, αναφερόμενος στη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον κίνδυνο αυτή να χαθεί από το ελληνικό δημόσιο, ο κ. Πολάκης είπε: «το Νιάρχος μας είπε θέλω να δώσω 200 εκατ. ευρώ και να χτίσω σε βάθος 10ετίας τον Ευαγγελισμό. Του απαντήσαμε ότι δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο, γιατί έχουν γίνει επενδύσεις. Χρειαζόμαστε νοσοκομείο στη Κομοτηνή, παιδιατρικό στη Θεσσαλονίκη, επισκευή και αγορά νέων πτητικών μέτρων στο ΕΚΑΒ. Θέλουμε είπαμε να βάλουμε μηχάνημα για την αντιμετώπιση κακοηθειών. Όπως και να μας συμπληρώσετε αγορά μηχανημάτων ραδιοφαρμάκου. Και μας λέει το Νιάρχος μάλιστα και στα 4! Είπαμε και για άλλα 2 προγράμματα εκπαιδευτικά και μετεκπαίδευσης χειρουργών σε βάθος πενταετίας για τα τραύματα. Όλα αυτά προχωράνε και υλοποιούνται κανονικότατα. Υπάρχει ένα τελευταίο εκπαιδευτικό για τις ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που είναι το μόνο που δεν έχει προχωρήσει. Και γι’ αυτό το κομμάτι 3-5 εκατ. ευρώ στα 300 εκατ. ευρώ γέμισαν ότι χάνει το δημόσιο τη δωρεά του Νιάρχος».

Ο Παύλος Πολάκης με ειρωνικό ύφος ανέφερε πως χθες πλημμύρισε το διαδίκτυο με ειδήσεις του τύπου πως «άγνωστος Ευρωπαίος αξιωματούχος ανησυχεί για τις παροχές της κυβέρνησης».

«Γιατί δεν μας λένε το ονοματάκι του; Μήπως έχει το ίδιο όνομα με τον Στουρνάρα; Σε ότι έχει προβλέψει έπεσε έξω, όπως σε αυτό που έλεγε ότι δεν θα βγούμε αγορές και θέλουμε πιστοληπτική γραμμή».

Επίσης υποστήριξε ότι «τα πληρωμένα ΜΜΕ γέμισαν χθες με την ψευδή είδηση ότι στην Άρτα δεν λειτουργεί αξονικός τομογράφος επειδή η Όλγα Γεροβασίλη είχε διαγνωστικό εκεί». Ο ίδιος επισήμανε ότι από το 2018 λειτουργεί κανονικά ο αξονικός τομογράφος. «Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε; Έτσι νομίζετε πως θα κερδίσετε τις εκλογές;» είπε προς τους βουλευτές της ΝΔ.

Παράλληλα, προανήγγειλε νέες συντομότερες και πιο διαφανείς διαδικασίες στις προμήθειες των υπουργείων λέγοντας πως εκεί είχε στηθεί πάρτι με την διαπλοκή.

Πηγή: dikaiologitika.gr – Άννα Καραβοκύρη / newpost.gr

Leave a Reply

Top