Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τους το πήρε και αυτό ο Τσίπρας! Όλαφ Σολτς Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο Eurogroup: Success story η Ελλάδα!

Τους το πήρε και αυτό ο Τσίπρας! Όλαφ Σολτς Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο Eurogroup: Success story η Ελλάδα!

Είχαν κάτι … να υπεραμύνονται του αφηγήματός τους, οι πολιτικοί απόγονοι Σαμαρα – Βενιζέλου, σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και τους το πήρε και αυτό ο … Αλέξης Τσίπρας! “Success story” χαρακτήρισε ο Όλαφ Σόλτς, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ( ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…) την Ελλάδα, στη δυνεδρίαση του Eurogroup!

Πιο συγκεκριμενα ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, μίλησε για «success story» της Ελλάδας που κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές, επισημαίνοντας με νόημα ωστόσο ότι όλοι στο τέλος θα είναι προσεκτικοί προκειμένου να παραμείνει.

Παράλληλα θετικές για την Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις όλων των «επισήμων» του Eurogroup. Το θέμα της Ελλάδας δεν ήταν στην ατζέντα και παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για «ανησυχίες για το πακέτο Τσίπρα και τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος», τόσο ο πρόεδρος Μάριο Σεντένο και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, όσο και οι υπουργοί δεν εξέφρασαν αρνητικά σχόλια.

«Η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης. Οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Ωστόσο, αν το θέμα προκύψει, θα το συζητήσουμε», εξήγησε ο Πρόεδρος Σεντένο. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», τόνισε ο Μ. Σεντένο, προσθέτοντας πάντως ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου», είπε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

11 + ten =

Top