Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Φύλλο συκής στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής η καταδίκη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου”

“Φύλλο συκής στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής η καταδίκη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου”

«Η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος, για εξύβριση και ηθική βλάβη επειδή το 2012 είχε αποκαλέσει τους χρυσαυγίτες, αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή νοσταλγούς του Χίτλερ και των πολιτικών απογόνων του, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική συμμορία, κάτι που και η ίδια, μέχρι πρότινος, όχι μόνο δεν το έκρυβε αλλά και το διατυμπάνιζε».

«Τέτοιες αποφάσεις», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το μόνο που καταφέρνουν αντικειμενικά, είναι να χρησιμοποιούνται από το νεοναζιστικό μόρφωμα, ως φύλλο συκής για να καλυφθεί η εγκληματική του δράση, τη στιγμή μάλιστα που η δίκη του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες και σωρεία κακουργηματικών πράξεων, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ολόπλευρα τη συμπαράστασή του στον Σ. Ζαριανόπουλο».

Δ. Παπαδημούλης: Απαράδεκτη η καταδίκη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για αυστηρές δηλώσεις του κατά της Χρυσής Αυγής
“Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους για την άστοχη απόφαση του Εφετείου Θεσαλονίκης ότι η ΧΑ διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». Απαράδεκτη η καταδίκη για εξύβριση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για αυστηρές δηλώσεις του κατά της ΧΑ” τονίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης, αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για «εξύβριση και ηθική βλάβη» τους.

Ο Σωτ. Ζαριανόπουλος, το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής τότε της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για τη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, είχε δηλώσει ότι “οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών”.

Πηγή: left.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top