Είστε εδώ

Φόβος και τρόμος … ο Πολάκης: Γιατί δεν με καλείτε να καταθέσω για το ΚΕΕΛΠΝΟ; Έχω να συνεισφέρω πολλά

Γιατί δεν με καλείται να καταθέσω;» επισημαίνει ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του δικαστηρίου που εκδικάζει τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επί θητείας Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, με τον βουλευτή Χανίων και συντονιστή ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τονίζει ότι «έχει να συνεισφέρει πολλά»

«Εμένα που κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά για αυτήν την υπόθεση το 2016, γιατί δεν με καλείτε να καταθέσω; Έχω να συνεισφέρω πολλά, τόσο σε αυτή την υπόθεση, όσο και στην επόμενη με τους 74 παράνομους διορισμούς για τους οποίους η ζημιά υπολογίζεται στα 1,4 εκ € για τον οργανισμό» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, σε σχετική δήλωσή του.

Και καταλήγει τονίζοντας: «Σχετικά με τη συγκεκριμένη δίκη, κατέθεσα και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Γεωργιάδη (που γλύτωσε τη δίωξη για απιστία για αυτήν την υπόθεση λόγω των δυο εκλογών του 2015) και περιμένω να μου εξηγήσει στην ολομέλεια της Βουλής για ποιο λόγο ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) απέσυρε την παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο αυτό; Σχετίζεται η αλλαγή στάσης του ΕΟΔΥ με την μετακίνηση του κ. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας;».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά 22 παράνομες προσλήψεις που είχαν γίνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013 – 2014 από τις οποίες έχει καταγραφεί ζημία στο ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 251.629 ευρώ. Στο εδώλιο βρίσκονται ο πολιτευτή της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγος του πρώτου, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη), η πρώην οικονομική διευθύντριας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Πολάκη
Προς τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του δικαστηρίου που εκδικάζει εδώ και δύο συνεδριάσεις την υπόθεση για την κακουργηματική δίωξη της συμμορίας του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, προσωπικού φίλου του Άδωνι Γεωργιάδη και συνεργάτη του στο υπουργείο Εργασίας, Σταμάτη Πουλή, της συζύγου του Πουλή και συνεργάτη του Άδωνι, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου και ΣΙΑ, για τους 22 παράνομους διορισμούς συνεργατών του Άδωνι Γεωργιάδη, που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο 250.000 ευρώ:

Εμένα που κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά για αυτήν την υπόθεση το 2016, γιατί δεν με καλείτε να καταθέσω; Έχω να συνεισφέρω πολλά, τόσο σε αυτή την υπόθεση, όσο και στην επόμενη με τους 74 παράνομους διορισμούς για τους οποίους η ζημιά υπολογίζεται στα 1,4 εκ € για τον οργανισμό.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη δίκη, κατέθεσα και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Γεωργιάδη (που γλύτωσε τη δίωξη για απιστία για αυτήν την υπόθεση λόγω των δυο εκλογών του 2015) και περιμένω να μου εξηγήσει στην ολομέλεια της Βουλής για ποιο λόγο ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) απέσυρε την παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο αυτό; Σχετίζεται η αλλαγή στάσης του ΕΟΔΥ με την μετακίνηση του κ. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας;

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *