Είστε εδώ

Φίλης – Σκουρλέτης – Βίτσας ζητούν την απομάκρυνση Κασσελάκη αντί της διαγραφής τους και ζητούν την “παρέμβαση” Τσίπρα που τον κατηγορούσαν όλα αυτά τα χρόνια για .υπέρμετερες.. “παρεμβάσεις” στο κόμμα!

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε σήμερα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει μεγάλο ρόλο στις θεατρικές επιθεωρήσεις με αυτά που γίνονται στο κόμμα και σημείωσε πως είναι «κατάντια ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα».

Σημείωσε πως κανείς δεν ήθελε να κάνει απολογισμό μετά τις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ για να αναζητηθούν και να συζητηθούν οι αιτίες.

Σχολιάζοντας τα όσα έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης ότι οι Σκουρλέτης, Φίλης και Βίτσας υπονόμευαν εδώ και πέντε χρόνια το κόμμα, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως αυτό είναι: «Υποτιμητικό για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα» και συνέχιζε λέγοντας πως και οι τρεις υπήρξαν υπουργοί με παρουσία κα πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Έκανε λόγο για μια μεγάλη τρύπα στο καταστατικό του κόμματος που οδήγησε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν γνωρίζαμε πριν δυο μήνες ποιος είναι ο Κασσελάκης και τώρα μάθαμε τι έλεγε (με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών).

Όπως είπε με βάση το καταστατικό μπορεί κανείς να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι πρωτύτερα μέλος του κόμματος.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Κασσελάκης διεκδίκησε την προεδρία, αποκρύπτοντας τις απόψεις του.

«Φυτευτό δεν τον είπαμε εμείς. Εκείνος είπε ότι τον φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σημείωσε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και όσοι είχαν θέσεις ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς πρέπει πλέον να τοποθετηθούν λέγοντας: «Έχει υποχρέωση ο Τσίπρας να μιλήσει».

«Έχουμε μια πορεία βίαιης ιδεολογικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κεντροδεξιό κόμμα αν συνεχίσει έτσι. Σε αυτή την πορεία όσοι είμαστε αντίθετοι θα βρεθούμε απέναντι» είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως «άλλοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό, όχι εγώ, πρόκειται για παρακέντρα γύρω από τον Τσίπρα για να μας αποδομήσουν». «Ταχύτατη η αποδόμηση του χώρου μας» σημείωσε και έστρεψε τα βέλη του κατά της Τζάκρη και της Δώρας Αυγέρη λέγοντας πως «είχαν σχέδιο ρήξη» και υπενθύμισε πως «μιλούσαν για ανθρώπους που κάνουν face control στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η Αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», έγραψε ο Δημήτρης Βίτσας μετά από το αίτημα διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Κωτσακάς, μίλησε για τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο Συνέδριο και προσέθεσε ότι αν πρόκειται να επιβληθεί αυστηρή ποινή γνωμοδοτεί το όργανο στο οποίο ανήκει ο καταγγελόμενος/η, και διευκρίνισε πως η κρίση του προέδρου του κόμματος πως κάποιος είναι εκτός της γραμμής είναι αξιολογική και δεν δεσμεύει κανέναν.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο διαγραφής των τριών βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για την ανάκληση των διαγραφών των Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη και Δημήτρη Βίτσα.

Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του κόμματος
O Νίκος Φίλης είπε σήμερα πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες.

Υπογράμμισε πως την ιδιότητά τους ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολυεθνική ώστε να απολύει όποιον θέλει ο CEO.

Υπογράμμισε πως την ιδιότητά τους ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολυεθνική ώστε να απολύει όποιον θέλει ο CEO.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» , υπογράμμισε, κι εξήγησε ότι προβλέπεται η Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή.

Εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

Επίσης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπάτησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς δεν είπε τις πραγματικές του θέσεις, ενώ πραγματικός του στόχος του είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η μεταφορά του από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης, γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του», τόνισε.

«Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα», επεσήμανε. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΕΒ, τόνισε πως «αυτά είναι Μητσοτάκης».

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως είναι μεγάλος ο πόνος για τον ίδιο για τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας σε υψηλότερους τόνους, ο Νίκος Φίλης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την πόρτα ανοικτή και κατέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsit.gr

2 σχόλια στο “Φίλης – Σκουρλέτης – Βίτσας ζητούν την απομάκρυνση Κασσελάκη αντί της διαγραφής τους και ζητούν την “παρέμβαση” Τσίπρα που τον κατηγορούσαν όλα αυτά τα χρόνια για .υπέρμετερες.. “παρεμβάσεις” στο κόμμα!

  1. Ειλικρινα,αρχιζω να θεωρω οτι,Αδωνις,Σκερτσος και Οικονομου[ο Μαρινακης δεν λογιζεται,ενα μαλακισμενο νιανιαρο ειναι]δεν ειναι το απυθμενο του βαρελιου.Τουτοι ‘δω,αποδεικνυουν,περιτρανα,οτι αξιζουν οχι μονο την διαγραφη,αλλα και την χλαμυδα και το διαδημα του χλευασμου.

  2. Ο Τσίπρας κατάφερε να δώσει οντότητα στον ΣΥΡΙΖΑ αφενός και αφετέρου να κρατήσει το κόμμα ενωμένο. Εσείς από την πλευρά σας αντί να τον ευγνωμονείτε γι΄ αυτό, τον πολεμήσατε με κάθε μέσο και καταφέρατε με τον τρόπο σας να τον “κυνηγήσετε”. Και αφού έφυγε ο Τσίπρας και τα κάνατε μπάχαλο μέσα σε μόλις 4 μήνες, του καταλογίζετε και πάλι ευθύνες γιατί δεν παρεμβαίνει στα αδιέξοδα που δημιουργήσατε σε χρόνο μηδέν . Δεν ξέρω αν αυτό είναι υποκρισία, ανευθυνότητα, δογματισμός ή κακή εκτίμηση. Πάντως εδώ που έφτασαν τα πράγματα, επιβάλλεται, να κοιτάξει ο κάθε ένας σας τον εαυτό του στον καθρέπτη, μήπως και αντιληφθεί – έστω και τώρα – που είναι η ρίζα του κακού. Οι καιροί απαιτούν να δείτε πλέον την πραγματικότητα χωρίς παραμορφωτικούς φακούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *