Είστε εδώ

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ο πρόεδρος πρώτος ανάμεσα σε ίσους»

«Για εμένα ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, θα πρέπει να είναι δημοκρατικό και να καλλιεργεί τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά ανάμεσα στα μέλη του. Πρέπει κάθε μέλος να νιώθει ότι συνεισφέρει ουσιαστικά και ότι όλες οι απόψεις ακούγονται. Αυτό περιλαμβάνει κάθε επίπεδο, από τις τοπικές Οργανώσεις Μελών, μέχρι την Κεντρική Επιτροπή και την ηγετική ομάδα. Μια ηγετική ομάδα στην οποία ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους».

Τη θέση του για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εν όψει του διαρκούς συνεδρίου του κόμματος, που θα επικυρώσεις τις υποψηφιότητες για την προεδρία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που περιοδεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, στη δήλωσή του στον ενημερωτικό ιστότοπο reader.gr

Χωρίς να κάνει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στους ανθυποψηφίους του, την ώρα που έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις στο κόμμα και στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνει:

«Όπως είναι αναμενόμενο, έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς οι διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στο πως αντιλαμβάνεται την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθένας/καθεμία που έχει θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του. Αυτό εξάλλου είναι αναμενόμενο καθώς κάθε υποψήφιος/υποψήφια έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο πολιτικής συγκρότησης και έχει διαφορετικές προγραμματικές προτάσεις και προτεραιότητες, αλλά και ιδέες για τις αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για εμένα ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, θα πρέπει να είναι δημοκρατικό και να καλλιεργεί τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά ανάμεσα στα μέλη του. Πρέπει κάθε μέλος να νιώθει ότι συνεισφέρει ουσιαστικά και ότι όλες οι απόψεις ακούγονται. Αυτό περιλαμβάνει κάθε επίπεδο, από τις τοπικές Οργανώσεις Μελών, μέχρι την Κεντρική Επιτροπή και την ηγετική ομάδα. Μια ηγετική ομάδα στην οποία ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους.

Έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το σύνολο να είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των επιμέρους μερών. Και αυτό είναι απαραίτητο για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού από όλες και όλους. Για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη συλλογική γνώση των μελών του κόμματος, να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ξανά κοινωνική γείωση, παρουσία στα κινήματα, τους εργασιακούς χώρους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί και δίπλα στους πολίτες, δίνοντας απαντήσεις στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Σε ό,τι με αφορά νομίζω πως έχω αποδείξει ότι μπορώ να υπηρετήσω μακροχρόνια σχέδια με αξιοπιστία, φτιάχνοντας λειτουργικές ομάδες που δουλεύουν σκληρά για έναν κοινό σκοπό.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσω ότι κομβικής σημασίας, κατά την άποψή μου, για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα να αποκτήσει ξεκάθαρη ταυτότητα και θέσεις. Γιατί προφανώς θέλουμε και μπορούμε να απευθυνόμαστε σε πολλούς και πολλές, αλλά για να είμαστε αξιόπιστοι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη η αφετηρία από την οποία ξεκινάμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *