Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έσκασε (ξανά)! Για “επιρροή” σε αξιωματούχους και στην κυβέρνηση από τη Novartis Hellas μιλά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis στις ΗΠΑ: Θα πληρώσει $345 εκ. για αθέμιτες πρακτικές σε Ελλάδα, Ν.Κορέα, Βιετνάμ

Έσκασε (ξανά)! Για “επιρροή” σε αξιωματούχους και στην κυβέρνηση από τη Novartis Hellas μιλά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis στις ΗΠΑ: Θα πληρώσει $345 εκ. για αθέμιτες πρακτικές σε Ελλάδα, Ν.Κορέα, Βιετνάμ

Στο ενημερωτικό δελτίο του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι που εξετάζει την υπόθεση με αριθμό 20-538 εναντίον της Novartis Hellas, φαίνεται ότι Novartis καλείται να καταβάλει για αθέμιτες πρακτικές, 310 εκατομμύρια δολάρια που αφορούν αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas ενώ ακόμα 35 εκατομμύρια προβλέπονται ως αποζημίωση για πρακτικές της Novartis στη Νότια Κορέα και το Βιετναμ.

Έχει σημασία ότι στην περιγραφή της υπόθεσης και το είδος των ευθυνών που περιγράφονται για τη Novartis Hellas υπάρχει ευθεία αναφορά σε σχέση της εταιρεία με πολιτικούς στην Ελλάδα και πρακτικές τους που ζημίωσαν το αμερικανικό δημόσιο.

Οι άνθρωποι της Novartis, συνειδητά και εσκεμμένα συνωμότησαν και συμφώνησαν μεταξύ τους να διαπράξουν αδικήματα κατά των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι, όπως αναφέρεται στο σημείο 4 :«να παρακινήσουν τους ξένους αξιωματούχους (σ.σ εννοεί τους Έλληνες αξιωματούχους) να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην κυβέρνηση και τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas.

Κάνει σαφή αναφορά για λειτουργία της επιχείρησης των ανθρώπων της Novartis με την οποία επηρέασαν αξιωματούχους, φορείς και οργανισμούς.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το δικαστήριο του Νιου Τζερσι δεν έχουν αρμοδιότητα όπως είναι λογικό  απόδοση ποινικών η άλλων ευθυνών σε πολίτες τρίτων χωρών.

Παρόλα αυτά η αναφορές στη σχέση πολιτικών και κρατικών λειτουργών με τη Novartis στο πλαίσιο μάλιστα της συμφωνίας ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού αποτελεί την απόδειξη για την σκανδαλώδη περίπτωση που εξετάζεται από την ελληνική δικαιοσύνη με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

One thought on “Έσκασε (ξανά)! Για “επιρροή” σε αξιωματούχους και στην κυβέρνηση από τη Novartis Hellas μιλά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis στις ΗΠΑ: Θα πληρώσει $345 εκ. για αθέμιτες πρακτικές σε Ελλάδα, Ν.Κορέα, Βιετνάμ

  1. Οι αληταράδες τα πήραν και επιμένουν ότι είναι σκευωρία!!!
    Δεν θα το δούμε σαν είδηση από τους μπουκωμένους δημοσιοκάφρους. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε: Οικονόμου, Παπαδάκη, Κανέλλη, Παπαχρήστο κλπ παρέα έγκυρων και έγκαιρων καλών δημοσιογράφων…….

Leave a Reply

2 × 1 =

Top