Είστε εδώ
Home > FAQ media > Έρχεται νέα “λίστα Πέτσα”; Ελληνικό πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ ως πληττόμενα από κορονοϊό ύψους 20 εκατ. ευρώ με άμεση επιχορήγηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου ενέκρινε η Κομισιόν!

Έρχεται νέα “λίστα Πέτσα”; Ελληνικό πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ ως πληττόμενα από κορονοϊό ύψους 20 εκατ. ευρώ με άμεση επιχορήγηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου ενέκρινε η Κομισιόν!

Άλλα 20 εκατομμύρια ζεστά … θα μοιράσει μέχρι τις 31/12 σε κανάλια, εφημερίδες, σάιτ και ραδιόφωνα η κυβέρνηση με αιτιολογία την πανδημία.

Αφορά τη στήριξη εφημερίδων, περιοδικών, παρόχων υπηρεσιών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη εφημερίδων, περιοδικών, παρόχων υπηρεσιών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσής του αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σχήμα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

5 × 3 =

Top