Είστε εδώ

Ενδοκυβερνητικό ρήγμα για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά Μέσα διαψεύδονται από την ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παταγώδη αποτυχία και την έκρηξη αστυνομικής βίας και καταστολής στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ  αποφάσισε μετά από σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ, να «αποβάλει» την πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την σύσκεψη και αφού είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες. Συγκεκριμένα, ως λόγος του φρένου εμφανίζεται να είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς τα πανεπιστήμια δεν είναι έτοιμα για να μπουν οι ΟΠΠΙ εντός τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται συνέχεια δημοσιεύματος της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο η ΕΛΑΣ αποφάσισε οι ΟΠΠΙ να βγουν εκτός των πανεπιστημιακών χώρων και να περιπολούν πέριξ των τεσσάρων πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να μετριάσει τις εντυπώσεις, ώστε να μην καλλιεργηθεί η εντύπωση περί άτακτης υποχώρησης της κυβέρνησης. Οι τραγελαφικές εικόνες με την πανεπιστημιακή αστυνομία να φυλάσσεται από τα ΜΑΤ και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της Θεσσαλονίκης φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τι λέει η ΕΛΑΣ
Από την πλευρά του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε διάψευση η οποία ωστόσο έχει κενά. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι ΟΠΠΙ «εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί». Το περίεργο είναι ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία βρίσκεται μόνο σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή η ΕΛΑΣ παραλείπει να αναφέρει ότι οι ΟΠΠΙ περιπολούν έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17 Σεπτεμβρίου, πληροφορία που ουδέποτε διαψεύστηκε.

Επιπρόσθετα, δεν διαψεύδει την σύσκεψη που πραγματοποιήθημε με τις πρυτανικές αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας (σσ: voria.gr)  που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σημειώνεται πάνως και η απίστευτη βουτιά της συμμετοχής των φοιτητών στις εξετάσεις του ΑΠΘ τον Σεπτέμβριο εξαιτίας της παρουσίας ΜΑΤ μέσα στις σχολές και του αστυνομικού κλίματος. Επαιξαν ρόλο και οι διαρκείς έλεγχοι των παιδιών από τους αστυνομικούς.


Πηγή: avgi.gr

2 thoughts on “Ενδοκυβερνητικό ρήγμα για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά Μέσα διαψεύδονται από την ΕΛΑΣ

  1. Καταλαβατε καναπεδολατρες,πώς παιρνουμε τη ζωη μας πισω;Σας το δειξανε οι πιτσιρικαδες του ιντερνετ του φεισμπουκ και του καφε.Σας βαλαν τα γυαλια αυτοι που τους θεωρουσατε αχρηστους σε αντιδιαστολη με τους “αριστους”που πηγατε κουβα.[Υπ’οψη αυτα τα παιδια ειναι η αφροκρεμα της Παιδειας και ικανοτατα]Βρειτε τωρα μια ησυχη γωνια να πεθανετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.