Είστε εδώ

Ελληνικό “πείραμα” η 3η δόση στους τρεις μήνες! Ομολόγησε η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ότι έγινε έπειτα από την «παραίνεση» του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Στην ομολογία ότι απόφαση που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, για μείωση του περιθωρίου χρόνου ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση από τους 6 στους 3 μήνες, ελήφθη έπειτα από την «παραίνεση» του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Η ίδια το δικαιολόγησε λέγοντας ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία, τα εμβόλια δεν μπορούν να αδρανοποιήσουν το νέο στέλεχος του κορονοϊού. ( παραλλαγή Όμικρον ) και γι αυτό ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση – μόνον στην Ελλάδα, καθώς στο εξωτερικό οι επιστήμονες επιμένουν στο να υπάρχει η απόσταση των 5 ή 6 μηνών, ανάμεσα στις δόσεις – υποτίθεται λόγω του αυξημένου κινδύνου νόσησης από τον νέο ιό!

Ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος πάντως σε ανάρτησή του διέψευσε ότι υπάρχει έκθεση του Υπ Υγείας του Ισραήλ που να κάνει λόγο για 4μηνο ή 3μηνο διάστημα για την 3η δόση του εμβολίου. Αντίθετα – όπως επισημαίνει – υπάρχει για 5 μήνες απόσταση από την τελευταία δόση…

Σημειώνεται επίσης ότι εδω και αρκετό χρονικό διάστημα τα εμβόλια που ουσιαστικά διενεργούνται από τα εμβολιαστικά κέντρα στην χώρα μας είναι το εξής ένα … της Pfizer!

Η κ Θεοδωρίδου αν και προσπάθησε να φανεί καθησυχαστική, εξήγησε, με βάση τα στοιχεία των έως σήμερα ερευνών, η παραλλαγή «Ο» κατορθώνει να παρακάμπτει το ανοσιακό σύστημα σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές του κορονοϊού, και ο αριθμός να προκαλέσει επαναλοιμώξεις σε ήδη νοσήσαντες είναι από υπερδιπλάσιος έως υπερτετραπλάσιος. Επίσης, είπε, το γεγονός ότι εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει από την «Ο» δείχνει ότι τα  εξουδετερωτικά αντισώματα δεν την αδρανοποιούν. Ωστόσο, είπε ότι είναι απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, κυρίως όταν χορηγείται και η τρίτη δόση του εμβολίου, η οποία προλαμβάνει σημαντικά από τη νοσηλεία, 92% από τη σοβαρή νόσο και 81% από θάνατο.

Όπως είπε επίσης, το γεγονός ότι μειώθηκε το περιθώριο χρόνου, θα ήταν αβάσιμο να ισχυριστεί κανείς ότι μετά τους 3 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (δύο δόσεις) χάνεται η ανοσοπροστασία από τα εμβόλια. Πρόσθεσε δε, έπειτα από ερώτηση γιατί εμείς πήραμε αυτή την απόφαση, ενώ δεν έχουν αλλάξει οι οδηγίες των αρμόδιων διεθνών οργανισμών, ότι οι αποφάσεις σε κάθε χώρα λαμβάνονται με βάση τα κατά τόπους επιδημιολογικά στοιχεία.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής ρωτήθηκε επίσης γιατί αποφασίστηκε η ενισχυτική δόση στους τρεις μήνες, αντί στους τέσσερις, και αν θα έπρεπε να περιμένουμε να δούμε αν υπάρχουν παρενέργειες από τα εμβόλια στους έξι μήνες, πριν αποφασίσουμε τη χορήγησή τους στους τρεις.

Υποστήριξε ότι η διαφορά ανάμεσα στους τρεις και τέσσερις μήνες είναι πολύ μικρή, και ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, ενώ τόνισε ότι τα εμβόλια δεν έχουν παρενέργειες τέτοιες που να προκαλούν λόγους ανησυχίας.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *