Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ακρίτα: Όταν υπάρχει καταγγελία ότι πατέρας μαχαίρωσε τον Λιγνάδη πριν από χρόνια και δεν βγαίνει αυτός ο πατέρας, που είναι ένας πολύ σοβαρός και προβεβλημένος άνθρωπος που όλοι τον εκτιμάμε και τον αγαπάμε ως καλλιτέχνη, τότε τι να σου κάνει και το δικαστήριο; (vid)

Ακρίτα: Όταν υπάρχει καταγγελία ότι πατέρας μαχαίρωσε τον Λιγνάδη πριν από χρόνια και δεν βγαίνει αυτός ο πατέρας, που είναι ένας πολύ σοβαρός και προβεβλημένος άνθρωπος που όλοι τον εκτιμάμε και τον αγαπάμε ως καλλιτέχνη, τότε τι να σου κάνει και το δικαστήριο; (vid)

“Να βγουν να μιλήσουν όσοι ξέρουν για τον Λιγνάδη και το Αρσάκειο…”

Δημόσια πρόσκληση απηύθυνε η Έλενα Ακρίτα στον πατέρα του επεισόδιου με το μαχαίρωμα του Δημ. Λιγνάδη πριν από χρόνια, να βγει και να πάρει θέση δημοσίως πλέον, τωρα που έσπασε η σιωπή! Η κ Ακρίτα μάλιστα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Ευτυχείτε” με την Κατερίνα Καινούργιου στο OPEN (στην οποία απηύθυνε η ίδια ένα μεγάλο μπράβο όπως και σε όλους τους συνεργάτες της για τον υπεύθυνο τρόπο που βχειριστηκαν το θέμα, όπως ίσως οχι άλλοι συναδελφοι των λεγόμενων πιο “σοβαρών” εκπομπών), άφησε να εννοηθεί οτι πρόκειται για γνωστό και εγνωσμενης αξίας καλλιτέχνη.

Στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ευτυχείτε» και στην Κατερίνα Καινούργιου μίλησε η Έλενα Ακρίτα.

Για την παραίτηση Λιγνάδη και την Λίνα Μενδώνη
«Κοιτάξτε νομίζω αυτή είναι η δουλειά όπως γίνεται σωστά. Εγώ μίλησα σε ανύποπτο χρόνο για το γεγονός της παραίτησης. Με κρέμασαν στα μανταλάκια, με κατηγόρησαν ότι εξυπηρετώ σκοτεινά συμφέροντα. Και δυο μέρες μετά παραιτήθηκε ο Λιγνάδης. Τώρα, βγαίνει ο Γεραπετρίτης και με επιβεβαιώνει, θα έλεγα, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου, μέχρι να κουραστώ να την κάνω. Θα καταγγείλω και θα το κάνω τεκμηριωμένα, σοβαρά και με τους κανόνες της δημοσιογραφίας, τους οποίους πρέπει όλοι να τιμούμε είτε είμαστε στην ΕΣΗΕΑ είτε όχι».

Για το θέατρο, τις καταγγελίες, τους θύτες και τα θύματα
«Ο χώρος του θεάτρου είναι μια χαρά αλλά υπάρχουν και τα άνθη του κακού. Υπάρχουν όμως και υπέροχοι άνθρωποι. Το θέατρο από αυτή την ιστορία δεν θα πάθει απολύτως τίποτα, θα βγει πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά. Τα μαθήματα που προκύπτουν είναι πολύτιμα. Για παράδειγμα εμένα με δαιμονοποίησαν γιατί έχω φωτογραφία με τον Λιγνάδη από πρεμιέρα του Εθνικού και από παρουσίαση βιβλίου στο ίδρυμα Θεοχαράκη. Έχω φωτογραφία με τον Φιλιππίδη, τον Κιμούλη, τον Χαϊκάλη, με τον οποίο έχω δουλέψει τόσα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Θέλω να πω και για όλους αυτούς που λένε γιατί δεν μιλήσατε, ενώ υπήρχαν φήμες, οι πρώτοι που πρέπει να βγουν να μιλήσουν είναι τα θύματα. Εάν δεν βγουν τα θύματα, δεν μπορείς να βγεις εσύ ένας τρελός, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα στα χέρια σου και να κατηγορήσεις, γιατί θα φας μία αγωγή πέντε εκατομμυρίων».

Για την τακτική που ακολουθεί ο Αλέξης Κούγιας

«Η τακτική που ακολουθεί ο Κούγιας είναι να στοχοποιεί τα θύματα και όλους εμάς που από χθες δηλώνουμε επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι. Εγώ ας πούμε είμαι επαγγελματίας ομοφυλόφιλος. Όλοι οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή που έχουν μια ακεραιότητα πρέπει να δηλώνουν επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Για την εισαγγελική έρευνα
«Ενδεχομένως να υπάρχουν κενά άλλωστε, τα ξέρουμε και εμείς, τόσο καιρό δεν άνοιξαν ένα υπολογιστή, δεν μπήκαν στο σπίτι του.»

Για τα θύματα
«Πρέπει να βγουν να μιλήσουν! Όταν υπάρχει καταγγελία ότι πατέρας μαχαίρωσε τον κύριο Λιγνάδη πριν από χρόνια και δεν βγαίνει αυτός ο πατέρας, που είναι ένας πολύ σοβαρός και προβεβλημένος άνθρωπος που όλοι τον εκτιμάμε και τον αγαπάμε ως καλλιτέχνη, τότε τι να σου κάνει και το δικαστήριο; Από την αρχή εγώ ήμουν αυτή που είπα ότι όλα τα θύματα έχουν δικαίωμα να μιλήσουν όποτε θέλουν, όπως θέλουν, όσο και για όσο γουστάρουν. Όμως εάν δεν υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες, και αυτή η συγκεκριμένη του πατέρα θα ήταν πραγματικά κομβική και καταπέλτης για την έρευνα, εμείς οι δημοσιογράφοι τι θέλετε να κάνουμε; Ξέρεις πόσες καταγγελίες έχω εγώ; Μόλις πάω και λέω θέλετε να βγείτε να μιλήσετε επώνυμα μου λένε όχι, όχι, όχι. Οι γυναίκες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που μαζεύτηκαν όλες μαζί και έστειλαν ανοιχτή επιστολή για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχτηκαν, έκαναν κάτι γενναίο. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και το Αρσάκειο και όλοι όσοι μπορούν να καταγγείλουν;»

Αστειευόμενη η Έλενα Ακρίτα είπε πως αυτόν τον μικρό αγώνα που έχει κάνει και όλα αυτά που λέει τα κάνει για να εμποδίσει στην επένδυση στο Ελληνικό. Κλείνοντας είπε πως «όταν η υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου φτάνει σε τέτοια σημεία σουρεαλισμού δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι άλλο….!»

Πηγή: e-tetradio.gr

Leave a Reply

five × 1 =

Top