Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Δυο λόγια για την ΕΡΤ

Δυο λόγια για την ΕΡΤ

Τι κάνουμε με την ΕΡΤ και τα συμπαρομαρτούντα αυτής;

Αν πίστευε κανείς όλα όσα διαβάζει τις τελευταίες μέρες θα πίστευε ότι η ΕΡΤ είναι ταυτοχρόνως το βασίλειο του Κθούλου και το Τέμενος των Μουσών. Από τη μία να εκτοξεύονται κατηγορίες και ύβρεις επί δικαίων και αδίκων και από την άλλη το Ραδιομέγαρο να μοιάζει με μοναδικό φάρο πολιτισμού στη χώρα. Να γεμίζουν οι τηλεοπτικές στήλες των εφημερίδων και των ιστοσελίδων με διαμάχες και κουτσομπολιά και να γεμίζει επίσης το πρόγραμμα το τηλεοπτικό με εκπομπές που δεν θα τις δεις πουθενά αλλού. Και αφιερώματα, όπως εκείνα για τη Μονσερά Καμπαγιέ και τον Σαρλ Αζναβούρ, που τα ιδιωτικά κανάλια ούτε στον ύπνο τους καν. Χώρια η επιστροφή του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο ραδιόφωνο, που είναι από μόνη της γεγονός…

Πράγμα που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι στην Αγία Παρασκευή μπορεί από τη μία πλευρά να γίνεται της τρελής το μαλλί και από την άλλη να παράγεται έργο άξιο λόγου. Είναι από αυτά τα ελληνικά τα περίεργα και είναι, φυσικά, και η διαφορά μεταξύ της ουσίας και της διαδικασίας. Η πρώτη μας είναι απαραίτητη για να κυλάει η ζωή μας ανθρώπινα, η δεύτερη μας χρειάζεται για να μη χάνουμε τη μπάλα. Αλλά χωρίς διαδικασία μπορείς και να τη βγάλεις εν τέλει. Χωρίς ουσία δεν γίνεται. Δεν γίνεται, ξέχασέ το και στο τέλος μένεις με τα ριάλιτυ και κάτι βλαμμένους που παριστάνουν την καθοδήγηση του έθνους!

Οπότε; Οπότε τι κάνουμε με την ΕΡΤ και τα συμπαρομαρτούντα αυτής;

Υποθέτω ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος που την έχει υπό την δικαιοδοσία του θα βρει τις λύσεις στα πάσης φύσεως προβλήματα, όπως βρήκε λύσεις και στα θέματα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας όταν την επόπτευε.

Πρακτικός άνθρωπος είναι, έξυπνος άνθρωπος είναι, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι ένας οργανισμός δουλεύει καλύτερα χωρίς φουρτούνες και καταιγίδες. Ιδίως ένας οργανισμός σαν την ΕΡΤ, που εξακολουθεί να προσφέρει πρόγραμμα ποιοτικό και ξεχωριστό. Πρόγραμμα που δεν θα το βρεις πουθενά αλλού όσο και να το ψάξεις. Ας επιμείνουμε όλοι και όλες σ’ αυτό και νομίζω ότι η άκρη κάποια στιγμή θα βρεθεί.

Χ.Ξ.

δημοσιεύτηκε στο newpost.gr

Leave a Reply

Top