Είστε εδώ
Home > FAQ media > Δόθηκαν οι ραδιοφωνικές συχνότητες στην ΕΡΤ – Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ραδιοφωνικές άδειες

Δόθηκαν οι ραδιοφωνικές συχνότητες στην ΕΡΤ – Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ραδιοφωνικές άδειες

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η ΕΡΤ αποκτά το δικό της, αυτόνομο ραδιοφωνικό δίκτυο. Με την απόφαση εκχωρείται συγκεκριμένο ραδιοφωνικό φάσμα στην ΕΡΤ, το οποίο θα εξαιρεθεί από τη δημοπράτηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και για το οποίο η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν υποχρεούται να πληρώσει την άδεια εκχώρησης ως πάροχος δικτύου δημόσιας υπηρεσίας.

Στην απόφαση ορίζονται οι συγκεκριμένοι δίαυλοι για την ανάπτυξη του ψηφιακού δικτύου DAB+ σε όλη την Ελλάδα, στις 34 περιοχές που ορίζει ο ραδιοφωνικός χάρτης συχνοτήτων. H EPT AE οφείλει να χρησιμοποιεί τον δίαυλο πολυπλεξίας DAB+ που της έχει εκχωρηθεί και μπορεί να εγκαταστήσει και να θέσει σε λειτουργία σταθμούς συμπληρωματικής κάλυψης (gap fillers).

Με ανοιχτή διαδικασία κλειστών προσφορών η εκχώρηση των ραδιοφωνικών αδειών
Παράλληλα, ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τις ραδιοφωνικές άδειες με την έκδοση υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που αφορά τον περιορισμό του αριθμού των προς παροχή δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής, εθνικής και περιφερειακής κάλυψης. Η απόφαση καθορίζει επίσης το είδος της διαγωνιστικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί από την ΕΕΤΤ για την εκχώρηση του φάσματος στους παρόχους δικτύου. Η χρονική διάρκεια των δικαιωμάτων χρήσης είναι 15 χρόνια, όπως και στην τηλεόραση, ενώ η διαδικασία από την ΕΕΤΤ θα γίνει με ανοικτή δημοπρασία κλειστών προσφορών. Οι ειδικότεροι όροι της δημοπρασίας θα προσδιορισθούν από την ΕΕΤΤ.

Στην υπουργική απόφαση αναφέρονται συγκεκριμένα οι περιοχές (34) απονομής και οι δίαυλοι πολυπλεξίας DAB+ για το δικαίωμα χρήσης συχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης ανά περιοχή απονομής. Θυμίζουμε ότι για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος πανελλαδικής εμβέλειας θα δημοπρατηθεί μόνο μία άδεια για ιδιώτες παρόχους δικτύου, ενώ και η ΕΡΤ διαθέτει τη δική της από τον νόμο.

Πηγή: typologies.gr1, typologies.gr2

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top