Είστε εδώ

Δημοσιογράφος καταφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του με Predator.

O Σπύρος Σιδέρης, δημοσιογράφος στο iEidiseis και το iEnergeia.gr, είναι μεταξύ εκείνων που είδαν το όνομά τους στη λίστα όσων είχαν παγιδευτεί τα κινητά τους, λίστα που δημοσίευσε την Κυριακή το Documento!

Ο Σπύρος Σιδέρης που βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό, προτίθεται αμέσως μετά την επιστροφή του στη χώρα, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Υποχρέωση μου, απέναντι στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης, της προάσπισης του απορρήτου των προσωπικών συνομιλιών και της ιδιωτικής ζωής, είναι να κινηθώ νομικά εναντίον κάθε εμπλεκόμενου με την παρακολούθηση μου. Όποιος νομίζει ότι θα καταφέρει να με φιμώσει, να με φοβίσει ή να με εκβιάσει, μέσα από παρακρατικές μεθόδους, άνοιξε λάθος «παράθυρο»», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνομιλώντας μαζί του ο Σπύρος Σιδέρης είπε:

«Οι σημερινοί θιασώτες της αλήστου μνήμης εποχής που «κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα», μέσα από παρακρατικά καθεστωτικά κέντρα, ανοίγουν ξεδιάντροπα τα παράθυρα της προσωπικής μας ζωής όχι στον ύπνο μας αλλά στον ξύπνιο μας.

Τα κατοχυρωμένα Συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής που συνεπάγεται ένα Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, όπως θέλει να ονομάζεται η Ελλάδα, καταπατώνται και καταλύονται μέσω των αδιάκριτων και χωρίς έρεισμα υποκλοπών. Υποκλοπών που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αφορούν κι εμένα.

Υποχρέωση μου, απέναντι στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης, της προάσπισης του απορρήτου των προσωπικών συνομιλιών και της ιδιωτικής ζωής, είναι να κινηθώ νομικά εναντίον κάθε εμπλεκόμενου με την παρακολούθηση μου.

Όποιος νομίζει ότι θα καταφέρει να με φιμώσει, να με φοβίσει ή να με εκβιάσει, μέσα από παρακρατικές μεθόδους, άνοιξε λάθος «παράθυρο»”.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *