Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Διεθνής διασυρμός της Χώρας για το σκανδαλο υποκλοπών: Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι παραιτήσεις Κοντολέων – Δημητριάδη

Διεθνής διασυρμός της Χώρας για το σκανδαλο υποκλοπών: Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι παραιτήσεις Κοντολέων – Δημητριάδη

Γραφαμε πριν από λίγες μέρες οτι η χωρα μετατρέπεται σιγά σιγά σε διεθνή παρία σε ζητήματα δημοκρατίας, θεσμών και διαφάνειας. Δεν περιμεναμε ποτέ οτι – δυστυχώς – θα επιβεβαιωνόμασταν τόσο δυσάρεστα

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση των παραιτήσεων του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και του επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών.

Η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico έχει στην πρώτη σελίδα της άρθρο της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη για την πίεση που δέχεται ο πρωθυπουργός από τις ηχηρές παραιτήσεις δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρεται εν συντομία μόνο στην παραίτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ, αναπαράγοντας τους επίσημους λόγους παραίτησης του Παναγιώτη Κοντολέων.

Στο Associated Press αναφέρονται οι παραιτήσεις και των δύο ανδρών, ενώ γίνεται λόγος για τις κατηγορίες χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού εναντίον δημοσιογράφων και του αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχα αναλυτικό ρεπορτάζ έχει ABC News, το Bloomberg, το Euronews και το Al Jazeera, ενώ και το Euractiv περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν των δύο παραιτήσεων.

 documentonews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Top