Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Διασυρμός Πατέλη μετά το χαμό με το #cancel_efood: “Η μόνη αλλαγή που έφερε ο νόμος Χατζηδάκη στους ντελιβεραδες free lancers είναι να τους δώσει επιπλέον δικαιώματα”!

Διασυρμός Πατέλη μετά το χαμό με το #cancel_efood: “Η μόνη αλλαγή που έφερε ο νόμος Χατζηδάκη στους ντελιβεραδες free lancers είναι να τους δώσει επιπλέον δικαιώματα”!

Επιεικώς ρεζίλι γίνεται ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το νέο εργασιακό νόμο που έφερε η ΝΔ και την προσπάθεια της efood να αξιοποιήσει αθόρυβα το “παράθυρο” του κατάπτυστου νόμου Χατζηδάκη, θέτωντας εκβιαστικά το δίλημμα σε 115 εργαζόμενους ντελίβερι να γίνουν freelancers ή να απολυθούν.

Ο “Chief economic adviser to the Prime Minister of Greece” όπως γράφει στο προφίλ του στο Twitter υποστηρίζει σε ανάρτησή του ότι:

Η μόνη αλλαγή που έφερε ο νέος εργασιακός νόμος στους ντελιβεραδες free lancers είναι να τους δώσει * επιπλέον * δικαιώματα: το δικαίωμα στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση και το δικαίωμα στην υγιεινή και ασφάλεια εν ώρα εργασίας. Όλα τα αλλά είναι, απλώς, ψεμματα.

Ψέμματα είναι δηλαδή τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο κ.Πατέλης ξέρει καλύτερα. Ψέμματα είναι και όσα προσπαθεί να “μαζέψει” η εταιρεία με την ανακοίνωσή της περί “λανθασμένης επικοινωνίας”, ο chief economic adviser του Κυριάκου Μητσοτάκη τα βλέπει και τα ξεσκεπάζει τα ψέμματα.

Τι κι αν, όπως κατήγγειλε ο Γιάννης Ραγκούσης “με τον εργασιακό νόμο 4808/21 οι αδίστακτοι Μητσοτάκης – Χατζηδάκης κατήργησαν τη δική τους εγκύκλιο (Βρούτσης Νοέμβριος 2020), η οποία καθόριζε αποκλειστικά σχέση μισθωτής εργασίας για τους εργαζόμενους διανομείς”.

Μόνη αλήθεια είναι ο νόμος Χατζηδάκη…

Leave a Reply

three × 3 =

Top