Είστε εδώ
Home > FAQ news > Διαφοροποίηση από την Κεραμέως: Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι στη σωστή κατεύθυνση

Διαφοροποίηση από την Κεραμέως: Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι στη σωστή κατεύθυνση

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν κάποια στιγμή τα κέρδη είναι τέτοια που να μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των ιερέων, το θέμα μπορεί να ξανα-ανοίξει“. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό News 24/7, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με το news247.gr η κα Κεραμέως διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους. «Πρόκειται για εμπαιγμό. Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το Δημόσιο» είπε.

Τέλος, ερωτηθείσα για «κρυφή συνάντηση» Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, τόνισε ότι οι δύο «έχουν τακτικές συναντήσεις», καταστώντας παράλληλα σαφές πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, από καμία πλευρά. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, το επιβεβαίωσε και η Αρχιεπισκοπή» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top