Είστε εδώ

Δεν αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεχαστούν οι υποκλοπές: Αίτημα Τσίπρα και ΚΟ για να συζητηθεί το πόρισμα στη Βουλή! Προσφυγή και στη Δικαιοσύνη

Την επόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τη συζήτηση στη Βουλή έκανε υποχρεωτική ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέτοντας αίτημα για «την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 148 παρ.3 του Κανονισμού της Βουλής, που θα διεξαχθεί με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 137». Όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, θα πρέπει τουλάχιστον το 1/5 των βουλευτών να καταθέσουν σχετικό αίτημα, προκειμένου να δρομολογηθεί η συζήτηση του πορίσματος. Τη σχετική επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει τη συζήτηση εντός Κοινοβουλίου για ένα πόρισμα το οποίο η κυβέρνηση –κινούμενη σταθερά στη λογική του… κουκουλώματος του σκανδάλου και της συγκάλυψης της αλήθειας– επιθυμεί να το κρατήσει… απόρρητο: γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πώς θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να της παραδοθεί επισήμως το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, προκειμένου να το προωθήσει στη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι στο δικό του πόρισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, κάνοντας λόγο όχι μόνο για πολιτικές, αλλά ακόμα και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά πως «είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης τόσο από την ελληνική Βουλή με όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, όσο και από την ποινική δικαιοσύνη η οποία πρέπει να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των πορισμάτων που οφείλει η εξεταστική επιτροπή να τους αποστείλει».

Ο βουλευτής και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά το πέρας των εργασιών της Εξεταστικής επιτροπής δεν δίστασε μεταξύ άλλων να κατηγορήσει τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη πως ήταν ο ενορχηστρωτής παράνομων ενεργειών και να προειδοποιήσει ότι οι κυβερνητικές ευθύνες θα έρθουν στο φως.

«Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της νόμιμης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου κακόβουλου λογισμικού Predator. Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης, δεν είχε απλώς γνώση, αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε. Οι ευθύνες αυτής της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

► Επιχείρηση… «κουκούλωμα» και κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Εξεταστικής επιτροπής, με την κυβερνητική πλειοψηφία να συντάσσεται με την κυβερνητική γραμμή και να χαρακτηρίζει «απόρρητο» το πόρισμά της, ενώ επισυνάφθηκαν οι πορισματικές εκθέσεις των υπόλοιπων κομμάτων. Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *