Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δεκανίκι του Μητσοτάκη ο Λοβέρδος την έπεσε πρωί-πρωί από τον ΣΚΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ! Στο πλευρό του η Καϊλή με επίθεση στη Γεννηματά για την “καθαίρεσή” του!!!

Δεκανίκι του Μητσοτάκη ο Λοβέρδος την έπεσε πρωί-πρωί από τον ΣΚΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ! Στο πλευρό του η Καϊλή με επίθεση στη Γεννηματά για την “καθαίρεσή” του!!!

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον καρατομήσει από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΙ «έδειξε» τις προθέσεις του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Αναφερόμενος αρχικά στη συνάντηση με την κα Γεννηματά είπε ότι «το κλίμα ήταν κανονικό», ενώ για το «ειδικό θέμα» της απομάκρυνσής του από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου επανέλαβε ότι «ήταν αποκλειστικά δική της επιλογή και απόφαση». «Την ευχαρίστησα για τα 5,5 χρόνια που είχα την ευκαιρία να εκφράζω το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή και έβαλα τελεία. Δεν έκανα καμία περαιτέρω δήλωση και δεν επιθυμώ και να κάνω. Δεν θα ανοίξουμε συζήτηση ποιος θα έχει ή δεν θα έχει μία θέση στην ΚΟ ή το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛΛ». Χαρακτήρισε παράλληλα «ανοησίες» τα περί εκνευρισμού από την πλευρά του, κάνοντας λόγο για μία «χαμογελαστή συνάντηση» που «δεν πρέπει να κράτησε πάνω από ένα λεπτό». «Τι είπε η ίδια ας το πει η ίδια ή συνεργάτης της. Εγώ είπα “αν η επιλογή σου πιστεύεις ότι σου κάνει καλό και κάνει καλό και στο κόμμα, μια χαρά, προχωράμε”», όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. Υποστήριξε εξάλλου ότι δεν ανέμενε «κινήσεις της προέδρου» σε σχέση με τον ίδιο.

Η πιθανή διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος από τον ίδιο, που επίσης έχει υποδειχθεί από πλευρές ως η αιτία της αποπομπής του από την θέση, επιβεβαιώθηκε εμμέσως από τις δηλώσεις του. «Αν δεν υπήρχε η πανδημία, πολλές εξελίξεις θα είχαν υπάρξει στα κόμματα. Στα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνέδρια όπως αυτό που ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η δική μας Συνδιάσκεψη που αναβάλαμε στο πρώτο lockdown. Η πορεία προς την διαδικασία επιβεβαίωσης ή αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ το 2021. Δεν μας επιτρέπει η πανδημία να βάλουμε στο δημόσιο διάλογο τέτοια θέματα, αλλά στο εσωτερικό των κομμάτων δεν παύει να υπάρχει τέτοια συζήτηση, τέτοιες διεργασίες, ακόμα και σε καιρό πολέμου … όταν η μάστιγα κάνει τον κύκλο της αυτά τα θέματα θα ανοίξουν», καθώς για τα θέματα ηγεσίας του κόμματος υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. «Το 2019 στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η ημερομηνία, το 2021, ακούστηκε, από τα πιο επίσημα χείλη».

Για τις αντίρροπες τάσεις εντός του κόμματος που αφορούν προσέγγιση είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με την ΝΔ και το κατά πόσο έπαιξαν επίσης ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «όταν είσαι μικρός, το πρώτο ερώτημα που σου θέτουν είναι “με ποιον θα πας;”. Το επιβάλλουν τα ποσοστά του 6%, 7%, 8% στον δημοσιογράφο που ρωτάει. … Η απάντηση είναι υπερδιπλασιασμός των δυνάμεων της παράταξης. Όταν με ρωτούν “με ποιον είσαι κοντύτερα;” απαντώ “με κανέναν”». Επιτέθηκε ταυτόχρονα στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον κόμμα που «δεν έχει σχέση με αυτά που πρεσβεύουμε εμείς ως κόμμα του κέντρου, της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας», προκαλώντας μάλιστα την ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει περισσότερη σχέση με αυτά η ΝΔ, την οποία δεν απάντησε, αντίθετα παρέθεσε τα νομοθετικά «γαλόνια» του από τις υπουργικές του θητείες. «Όταν είμαι αυτός, όλες οι διαρροές περί “Ιφιγένειας” με την ΝΔ δεν έχουν κανένα νόημα. Η ΝΔ είναι για τον χώρο μας ιδεολογικός αντίπαλος, απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπαρξιακός αντίπαλος. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό». Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι ΠΑΣΟΚ, «μετέχω στο ΚΙΝΑΛΛ ως ΠΑΣΟΚ, ο φορέας των μηνυμάτων της Μεταπολίτευσης και του μηνύματος προς το μέλλον, που εξέφρασε το κέντρο, την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία. Η διεύρυνσή του ως ΚΙΝΑΛΛ έχει φέρει κοντά μας αξιόλογους ανθρώπους που δεν θέλουμε να φύγουν από κοντά μας. Η απάντησή μου είναι αυτή που λέει το καταστατικό σήμερα, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛΛ».

Εντωμεταξύ δεν πέρασε μία μέρα από την καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος με απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά, και το Κίνημα Αλλαγής βυθίστηκε στην εσωστρέφεια.

Οι εσωκομματικές αντιδράσεις ξεκίνησαν και την αρχή έκανε η ευρωβουλευτής του κόμματος, Εύα Καϊλή, επισημαίνοντας στο Action 24 πως «η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της αλλά ακατανόητη». Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «έπρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που έδωσε o Ανδρέας Λοβέρδος τόσα χρόνια και μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει διαρκώς στοχοποιημένο».

Μάλιστα η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής διαχώρισε τη θέση της από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και υποστήριξε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος σε σχέση με άλλους δεν υπονόμευσε την παράταξη και ότι το κόμμα της δεν έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά από την εσωτερική του διάσπαση.

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

2 × 2 =

Top