Είστε εδώ

«Χτύπημα» Καρανίκα στο παρά 5 του Συνεδρίου: Μηχανισμός τάσεων και φραξιών κατάφεραν και «έφαγαν» τον Τσίπρα & περιμένουμε να σεβαστούν τον νέο ή νέα πρόεδρο;-Όποιος κερδίσει δεν θα καταφέρει κάτι…

Εσωκομματικά πυρά εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας με ανάρτηση του στο facebook λίγο πριν από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα γράφει μεταξύ άλλων «Τζάμπα, μάταια ο κόπος & οι αντιπαραθέσεις στον Συριζαπς.
Δεν πιστεύω ότι καμία και κανένα υποψήφιο μέλος μας, όταν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές θα καταφέρει κάτι» και προσθέτει «εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον όπως γνωρίζω και το ζω 4 δεκαετίες, αυτό το Πράγμα, που τόσα χρόνια αποκαλούμε Κόμμα, (κομμουνιστικό, Αριστερό, ριζοσπαστικό, κόμμα των μελών κτλ) δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μηχανισμός τάσεων και φραξιών (πρώην) κομμουνιστών του ΚΚΕ και ΚΚΕ ες που κατάφεραν και «έφαγαν» τον Τσίπρα & περιμένουμε να σεβαστούν τον νέο ή νέα πρόεδρο; Τόση αφέλεια!… εκπαιδεύτηκαν και προγραμματίστηκαν μόνο για αντιπολίτευση και αποδόμηση του αντιπάλου και ποτέ τους για κυβέρνηση».

Τζάμπα, μάταια ο κόπος & οι αντιπαραθέσεις στον Συριζαπς.
Δεν πιστεύω ότι καμία και κανένα υποψήφιο μέλος μας, όταν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές θα καταφέρει κάτι.

Εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον όπως γνωρίζω και το ζω 4 δεκαετίες, αυτό το Πράγμα, που τόσα χρόνια αποκαλούμε Κόμμα, (κομμουνιστικό, Αριστερό, ριζοσπαστικό, κόμμα των μελών κτλ) δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μηχανισμός τάσεων και φραξιών (πρώην) κομμουνιστών του ΚΚΕ και ΚΚΕ ες που κατάφεραν και «έφαγαν» τον Τσίπρα & περιμένουμε να σεβαστούν τον νέο ή νέα πρόεδρο; Τόση αφέλεια!

Αυτά τα στελέχη έμαθαν να είναι στελέχη και μέλη Κεντρικών Επιτροπών από την δεκαετία του 1970-80 και γαλουχήθηκαν να υποκλίνονται στον Τσαουσέσκο και τον Μπρέζνιεφ, έμαθαν την θεωρία με τσιτάτα, μάθανε τον συνδικαλισμό της αποδόμησης, έμαθαν να οργανώνουν φράξιες και έκαναν διασπάσεις σε εποχές που δεν υπήρχε διαδίκτυο και αυτοί διακτινίζονταν σε 5 ηπείρους για να υπονομεύσουν το κόμμα και περιμένουμε να σεβαστούν τις σημερινές ανάγκες του λαού για μια κυβέρνηση Αριστερή και προοδευτική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκνευρισμός … Αχτσιόγλου για την υποψηφιότητα Κασσελάκη και “αιχμές” για Τσίπρα στην ΕΡΤ “Η απουσία του Προέδρου από το Κοινοβούλιο είναι ζήτημα, είχε δοκιμαστεί και παλιότερα – Εκτιμώ ότι θα κερδίσω εγώ τις εκλογές”

Δεν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Τους ενδιαφέρει μόνο η εγωιστική τους αλήθεια, η αναπαραγωγή τους.
Μάταια παλεύουμε, αυτά τα κόμματα και συγκεκριμένα ο Συριζαπς με αυτά τα στελέχη που οργανώθηκαν στην κομμουνιστική αριστερά πριν την πτώση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού και της αποθέωσης του Κρατισμού, να θελουμε να δουλέψουν με το βλέμμα στο μέλλον;
Και γιατί μέχρι τον Τσιπρα δεν απέδειξαν οτι μπορούν και είχαν την αριστερά στο 3%;

Πρώτον γιατί εκπαιδεύτηκαν και προγραμματίστηκαν μόνο για αντιπολίτευση και αποδόμηση του αντιπάλου και ποτέ τους για κυβέρνηση και ήταν – είναι επόμενο γιατί η θεωρητική τους κατάρτιση των μεν δεν ξεπέρασε τον μαρξισμό του Λένιν-,Πλεχανωφ και των δε, τον δήθεν (δικό του) μαρξισμό του Αλτουσερ και

Δεύτερον γιατί ως κομματική ελίτ είναι μικροαστικά εγωιστικά υποκείμενα μιας άλλης εποχής, μιας ελίτ του συνδικαλισμού των πανεπιστημίων που εκμεταλλεύτηκαν τον συνδικαλισμό του εργατικού κινήματος και ξεπέρασαν την πτώση του σοσιαλιστικού Κρατισμου παλεύοντας να αναπαραχθούν στα υφιστάμενα κόμματα.

Αυτός ο εγωισμός τους είναι κυριαρχικός, οχι επικουρικός και δεν θα σταματήσουν ποτέ όσο ζούνε βιολογικά τουλάχιστον, γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο πολιτικά από όλους και όλες τις άλλες και ας αναπαράγουν ακόμα τσιτάτα του 1970-1980 ενός κρατικού σοσιαλισμού δίχως Μαρξ.

Το κακό είναι ότι κληροδοτούν τον αναχρονισμό και την ανικανότητα τους στην νεα γενιά μετατρέποντας στους σε μια νεα ελιτ φρούριο του παρελθόντος και με την αρνητικότητα τους αποβάλλουν κάθε τι νέο, οδηγώντας την νεα γενιά στην παραίτηση, όπως τον Αλέξη Τσιπρα.

Αν θελουμε να έχει μέλλον ο σοσιαλισμός και η κοινωνία τότε πρέπει να προχωρήσουμε δίχως αυτήν την κουλτουρα αποδόμησης και αποστράτευσης αυτής της αναχρονιστικής αριστεράς, αυτών των στελεχών που αναμασάει τα ίδια και τα ίδια με σκοπό την αναπαραγωγή τους, την όμορφη παρέα των κομματικών διαδρόμων και πολύωρων συνελεύσεων που καταλήγει σε μπαρ και ουζερί τραγουδώντας στο όνομα της Αριστεράς και της εργασιας…
ΥΓ
Για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις:
δεν προτρέπω σε αποστράτευση αλλά προειδοποιώ όλους και όλες μας αλλά προπάντων τα υποψήφια μέλη οτι αν προχωρήσουν με αυτήν την δομη και αυτά τα στελέχη αυτών των οργάνων θα καταλήξουν όπως ο Τσιπρας να παραιτούνται.

Πηγή: iefimerida.gr

6 σχόλια στο “«Χτύπημα» Καρανίκα στο παρά 5 του Συνεδρίου: Μηχανισμός τάσεων και φραξιών κατάφεραν και «έφαγαν» τον Τσίπρα & περιμένουμε να σεβαστούν τον νέο ή νέα πρόεδρο;-Όποιος κερδίσει δεν θα καταφέρει κάτι…

 1. Ελπίζουμε ο νέος πρόεδρος να απομακρίνει από το κόμμα αυτόν και τον μπάφο του

 2. Ο κ.Καρανίκας μια χαρά τα λέει.Το πρόβλημα το έχουν όσοι αποφεύγουν τον καθρέφτη τους.Σοβαρευτείτε.

 3. Ο κ.Καρανίκας λέει αλήθειες καί μπράβο του. Είδατε αμέσως σχόλιο από τον κ Χριστόφορο; αποδομεί μόνο καί μέ τή λέξη “μπάφο”.. τόσος είναι επιχειρήματα μηδέν. Αυτό είναι τό επίπεδο όσων σκέφτονται μέ τό μυαλό καί μιλούν μέ τά λόγια άλλων.

 4. κ.Καρανικα το ξέρουμε ,μετά άπω της δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν εμφανές το ποιος
  ποιο ρόλο έπαιξε και ποιος ήταν ο σκοπός τους , για να καταλάβετε στην τοπική Θεσσαλονίκης ενώ ακομα
  καλά καλά δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα κάποιοι πετούσαν σπόντες για γυναικά πρόεδρο,και φάνηκε οτι
  μια χαρά τα είχαν όλα προετοιμάσει παρόλο που σήμερα προσπαθούν ακομα και απο το ραδιόφωνο τους να το αρνηθούν και να κάνουν τους ανήξερους. Ο κόσμος μετά το κάλεσμα του Αλεξη γράφτηκε μαζικά στο Συριζα, και θα τον ακολουθήσει στην πορεία του.

 5. Ίσως ξενίζει η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί εδώ ο Καρανικας, αλλά επί της ουσίας έχει δίκιο.
  Ακυρώνει τον σοσιαλισμό λέγοντας αυτά για τα στελέχη; Όχι. Θίγει ένα βαθύ αλλά πάντα απωθημένο θέμα. Ότι στο σοσιαλισμός χωρίς σοσιαλιστικό ήθος δεν γίνεται. Οι ντεμεκ σπουδαίοι “διαφωτιστές” των ΚΚΕες και ΚΚΕ πάντα απέφευγαν το ερώτημα λέγοντας οι πρώτοι ότι η αλλοτρίωση είναι αναπόφευκτη και οι δεύτεροι ότι θα… λυθούν αυτοί οι εγωισμοι στον κομμουνισμό έτσι απλά.
  Ψεύδονται για να καλύψουν τον κακό τους χαρακτήρα, τον μεγάλο εγωισμό τους, την πνευματική τους τεμπελιά και την ανικανότητα τους.
  Ο κυριότερος λόγος που υποστηρίζω τον Κασσελακη παρότι άπειρος είναι ακριβώς αυτός, ότι είναι αλλιώς διαπαιδαγωγημενος και δεν μολύνθηκε από το μικρόβιο των στενομυαλων αντιπαλοτητων

 6. …ο φίλος του “Αδώνιδος” λέει κι αυτός τα δικά του… από τέτοιους τύπους μας γύρισε ο κόσμος την πλάτη και καλά μας έκανε μπας και βάλουμε λίγο μυαλό και απαλλαγούμε από… Καρανίκες κλπούς να πάνε να κάνουν μπιζινες με τα “χορτάρια” τους άιντε γιατί πολύ τους ανεχτήκαμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *