Είστε εδώ

Χρήστος Σπίρτζης: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει… Επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για εθνικούς λόγους, έγιναν εγκλήματα στη χώρα»

«Ευχόμαστε στον κ. Μητσοτάκη, ταχεία αναχώρηση», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, λίγο προτού κατέβει από το βήμα της Ολομέλειας επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, απευθύνθηκε στην πτέρυγα της ΝΔ και με τη γνωστή λαϊκή ρήση «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» υπενθύμισε τις παρακολουθήσεις επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ότι, «επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», παρακολουθούνταν κορυφαίοι πολιτικοί, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και οι Γεώργιος Ράλλης και Μιλτιάδης Έβερτ.

«Επειδή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, για εθνικούς λόγους, έγιναν εγκλήματα στη χώρα μας. Να σας θυμίσω ότι σε προανακριτική επιτροπή, στη μεταπολίτευση, προέκυψε ότι παρακολουθούνταν ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Γεράσιμος Κουρής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γεώργιος Ράλλης. Από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, υποστηρίζοντας ότι στοιχεία αποκάλυψαν πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτιαξε μια ιδιωτική ΕΥΠ, πριν αναλάβει και προκειμένου να αναλάβει την κυβέρνηση».

«Το ίδιο κάνατε κι εσείς;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Και προσέθεσε: «Όλοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, αισθάνονται ότι παρακολουθούνται από το καθεστώς Μητσοτάκη. Ρωτάμε, μιας και την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε: Ποιους άλλους πολιτικούς, δημοσιογράφους, ποιους επιχειρηματίες, ποια γραφεία, ποιες κατοικίες, ποια κλιμακοστάσια, ποια μέιλ παρακολουθήσατε;».

«Έγιναν εγκλήματα για λόγους εθνικής ασφάλειας στη χώρα»
Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε πάντως στο σημείο αυτό ότι «κάποια στελέχη της ΝΔ στη μεταπολίτευση, έδωσαν μάχη για να μην αναπαράγουν το μαύρο παρελθόν της ιστορίας της παράταξης», διότι «για εθνικούς λόγους, έγινε η εκτέλεση, για κομμουνιστική κατασκοπεία, του Μπελογιάννη και των υπόλοιπων αγωνιστών. Για λόγους εθνικής ασφαλείας, απαγορεύονταν οι διαδηλώσεις. Για λόγους ασφαλείας, είχαμε την υπόθεση Ασπίδα. Για λόγους ασφαλείας, είχαμε τους φακέλους των πολιτών».

«Εμείς δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Στηρίζουμε την πρόταση εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί η αλαζονεία, η έπαρσή σας, το αίσθημα ότι κανείς και τίποτα δεν σας αγγίζει, σας οδήγησαν σε δημοκρατική εκτροπή. Τουλάχιστον, μιλήστε και εσείς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.