Είστε εδώ
Home > FAQ news > Χατζηδάκης: Παραδέχτηκε ότι δεν ζητήθηκε από τον Φουρθιώτη η επιστροφή των χρημάτων

Χατζηδάκης: Παραδέχτηκε ότι δεν ζητήθηκε από τον Φουρθιώτη η επιστροφή των χρημάτων

Με μισόλογα για την υπόθεση Φουρθιώτη και την εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ομολόγησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1, το γεγονός πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση για να πάρει πίσω το Δημόσιο αυτό το ποσό.

Παραδέχθηκε επίσης πως 4 μήνες αφότου ανακαλύφθηκε το σκάνδαλο του Φουρθιώτη, οι ίδιοι (κυβέρνηση και αρμόδιο υπουργείο Εργασίας) δεν έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε τα χρήματα που απέσπασε ο παρουσιαστής να επιστραφούν, ενώ επιβεβαίωσε πως ξεκίνησαν να ελέγχουν την υπόθεση Φουρθιώτη, λόγω του θορύβου που προκλήθηκε μετά τις αποκαλύψεις.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι μετά την τροπολογία Βρούτση αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω πληρωμές, παρά τα εξώδικα που είχε στείλει ο Μένιος Φουρθιώτης και αρκέστηκε στο να στείλει ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο, όπως είπε θα απαντήσει το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να απαντήσει γιατί εφόσον έχει ψηφιστεί από τον Δεκέμβριο η τροπολογία και μάλιστα με πρόβλεψη αναδρομικής ισχύος δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να επιστραφούν τα χρήματα.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

7 − two =

Top