Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Μπασκόζος: Μέρα ηθικής και θεσμικής δικαίωσης για την παρέμβαση του δημοσίου προκειμένου να σωθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Μπασκόζος: Μέρα ηθικής και θεσμικής δικαίωσης για την παρέμβαση του δημοσίου προκειμένου να σωθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Μέρα ηθικής και θεσμικής δικαίωσης για την παρέμβαση σωτηρίας του ΕΕΣ από το ελληνικό δημόσιο χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζος.

Σχολιάζοντας το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης διορισμού προσωρινής διοίκησης στον ΕΕΣ, σημειώνει ότι το σκεπτικό αυτό δικαιώνει την ανάγκη παρέμβασης του δημοσίου ως έχοντος έννομο συμφέρον για την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και την αποτροπή αποπομπής του ΕΕΣ από την διεθνή ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού.

Όπως προσθέτει ο Γ. Μπασκόζος:

«Οι..περίεργοι συσχετισμοί που επέβαλε η ίδια δικαστική απόφαση διορισμού προσωρινού ΔΣ στον ΕΕΣ δεν εμπόδισαν την ανάδειξη του πρέσβη επι τιμή Αλέξη Αλεξανδρή ως προέδρου σύμφωνα με την πρόταση του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που δυνάμεις άφθαρτες και με θέληση αλλαγής της κατάστασης στον ΕΕΣ, μακριά από τα καθεστώτα Μαρτίνη και Αυγερινού, αναλαμβάνουν τα ηνία του ιστορικού οργανισμού.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε το ρίσκο της παρέμβασης, προκειμένου να μην αφήσει τον ΕΕΣ στην ανυποληψία, την αδράνεια και την αποπομπή από την διεθνή ομοσπονδία, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κύρος της χώρας μας.

Ας ελπίσουμε πως οι υγιείς δυνάμεις που βρίσκονται στο ΔΣ του ΕΕΣ θα έχουν την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αλλάξουν την πορεία του ΕΕΣ , να ξεπεράσουν τις «τρικλοποδιές» και να τον οδηγήσουν συντεταγμένα σε εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ , έχοντας εμφυσήσει ένα πνεύμα ανανέωσης, κάθαρσης και επιστροφής στα ιδανικά του εθελοντισμού και της ανθρωπιστικής δράσης, ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση και η ανάγκη ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων προσφύγων και μεταναστών κάνουν ακόμα πιο χρήσιμη την παρουσία του».

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top