Είστε εδώ

Μπάχαλο τα έχουν κάνει: Μόνιμος ή προσωρινός ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ; – ΙΦΕΤ: Ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν τα φάρμακά τους …

Απορίας άξιον είναι εάν ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος είναι μόνιμος ή προσωρινός στη θέση αυτή. Ένα ερώτημα που πλανάται στα χείλη όλων των παραγόντων στη φαρμακευτική αγορά, μετά την ανακοίνωση εν μέσω νυκτός του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον διορισμό του.

Άλλωστε δεν διευκρινίστηκε ποτέ επισήμως από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς.

Στην πρώτη περίπτωση πάντως εάν ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ήταν σε μόνιμη θέση διορισμένος, τότε θα επρόκειτο για το μεγαλύτερο φάουλ του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Και αυτό διότι, όταν γνωστοποίησε τον διορισμό του, είχε ήδη βγει σε ΦΕΚ ο νέος νόμος Κεραμέως ο οποίος προβλέπει ότι και οι Πρόεδροι των Οργανισμών πρέπει να περάσουν μέσα από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Στη δεύτερη περίπτωση, εάν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ισχυριζόταν ότι διορίστηκε με τον προηγούμενο νόμο πριν ακόμη βγει σε ΦΕΚ ο νόμος Κεραμέως, τότε ο νέος πρόεδρος θα ήταν μόνιμος, άρα θα έπρεπε να πάρει το πράσινο φως της Βουλής.

Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος

Στην τρίτη περίπτωση κατά την οποία ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος είναι προσωρινός, δεν απαιτείται λένε νομικές πηγές στο HealthReport.gr, καμία έγκριση της Βουλής ενώ δεν χρειάζεται να περάσει και μέσω ΑΣΕΠ σύμφωνα με τον νέο νόμο. Ωστόσο η θέση του θα πρέπει να προκηρυχθεί άμεσα μαζί με τις υπόλοιπες θέσεις των μεγάλων Οργανισμών του δημοσίου.

Όμως στο κράτος της διαφάνειας που επικαλούνται οι κυβερνητικοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε απλά λιτά και …απέριττα το όνομα του νέου Προέδρου με μία ξερή φράση μέσα στη νύχτα: «Με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διορίστηκε ως Πρόεδρος …», χωρίς να αποσαφηνίζει απολύτως τίποτε.

Όταν η διαφάνεια και η σαφήνεια πάνε περίπατο…

(Πηγή: healthreport.gr / Δήμητρα Ευθυμιάδου)

Άρχισαν τα όργανα στο ΙΦΕΤ: Ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν τα φάρμακά τους

Η λήξη της θητείας του ΔΣ και του διευθύνοντος συμβούλου έχει αποφέρει τεράστιες αρνητικές συνέπειες με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Πρωτίστως έληξε η νομιμοποίηση της εταιρείας στις τράπεζες συνεπώς δεν μπορεί ούτε να εισπράξει χρήματα το ίδρυμα αλλά ούτε και να πληρώσει.

Επίσης, παραγγελίες που αφορούν καρκινοπαθείς ή παιδιά με σπάνια νοσήματα δεν προχωρούν γρήγορα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κινδυνεύουν να μείνουν ακάλυπτοι. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος αυτή τη στιγμή να ελέγξει τη διεύθυνση αγορών του ΙΦΕΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σφοδρή αντίδραση τόσο από πλευράς των ασθενών όσο και από την πλευρά των εταιρειών προμηθευτών.

Πηγή: naftemporiki.gr / Ανθή Αγγελοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *