Είστε εδώ

Άτακτη υποχώρηση Θεοχάρη μετά το «άδειασμα» από Μαξίμου για τη φορολογία ατομικών επιχειρήσεων-«Θα παραμείνει στην κυβέρνηση;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να «αδειάζει» τις δηλώσεις που είχε κάνει την Τετάρτη για τη φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη, θέτει θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθειες της κυβέρνησης, να βαπτίσει το «κρέας ψάρι».

Συγκεκριμένα, μέσω παρέμβασής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων ή των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτά αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αιφνιδιασμού των ελεύθερων επαγγελματιών».

Μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών», σε μία… αγωνιώδη προσπάθεια να συνταχθεί εκ νέου με την επικοινωνιακή γραμμή του Μαξίμου.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, ο Παύλος Μαρινάκης είχε χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Θεοχάρη ως μία άποψη που «απέχει πλήρως από την οικονομική πολιτική που η κυβέρνηση εφαρμόζει συνολικά». Ο δε Θεοχάρης, είχε αναφέρει την Τετάρτη στη «Ναυτεμπορική», ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει το πολιτικό κόστος, τονίζοντας ότι: «υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει».

«Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βαπτίσει το «κρέας ψάρι», δεν θα μπορέσουν να αποκρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο των δηλώσεων του αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Χάρη Θεοχάρη, ότι «η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει», σχολιάζει η Δώρα Αυγέρη και ρωτά αν: «Θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα φορολογίας, Χάρης Θεοχάρης;»

Και προσθέτει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Υπενθυμίζουμε ότι:

1. H συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών είναι μικρομεσαίες και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

2. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σωρεύσει υπερέσοδα από την υπερφορολόγηση, ειδικά στην έμμεση φορολογία.

3. Δεν ακούμε καμία δήλωση για όσες μεγάλες επιχειρήσεις, σωρεύουν υπερκέρδη στον τραπεζικό, τον ενεργειακό και τον ιατρικό τομέα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Αναμένουμε από τους φορείς των μικρομεσαίων που είχαν αντιδράσει έντονα με τις λανθασμένες δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου, για αύξηση επιβάρυνσής τους, να πράξουν ανάλογα όσο φυσικά ο κ. Θεοχάρης παραμένει Υφυπουργός.»

Ολόκληρη η δήλωση της κυρία Αυγέρη:

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βαπτίσει το «κρέας ψάρι», δεν θα μπορέσουν να αποκρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο των δηλώσεων του αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Χάρη Θεοχάρη, ότι «η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει».

Υπενθυμίζουμε ότι:

1. H συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών είναι μικρομεσαίες και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

2. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σωρεύσει υπερέσοδα από την υπερφορολόγηση, ειδικά στην έμμεση φορολογία.

3. Δεν ακούμε καμία δήλωση για όσες μεγάλες επιχειρήσεις, σωρεύουν υπερκέρδη στον τραπεζικό, τον ενεργειακό και τον ιατρικό τομέα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Αναμένουμε από τους φορείς των μικρομεσαίων που είχαν αντιδράσει έντονα με τις λανθασμένες δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου, για αύξηση επιβάρυνσής τους, να πράξουν ανάλογα όσο φυσικά ο κ. Θεοχάρης παραμένει Υφυπουργός.

Μια σκέψη στο “Άτακτη υποχώρηση Θεοχάρη μετά το «άδειασμα» από Μαξίμου για τη φορολογία ατομικών επιχειρήσεων-«Θα παραμείνει στην κυβέρνηση;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  1. ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΓΛΩΣΣΑ ΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΕΤΣΟΤΑΪΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΩΝΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΑΣΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΄ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΦΩΤΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑ ΕΒΡΟΣ ΚΛΠ ΣΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ
    ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΑΝΕ ΔΕΙΓ ΒΟΛΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΜΠΡΕΛΩΝ 53+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *