Είστε εδώ

Αποστολάκης για το «τσουνάμι» παραιτήσεων στη φρεγάτα Ύδρα: Η κυβέρνηση να μην εμπλέκει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών

Μία περίεργη και πρωτοφανής καταγγελία, που χρήζει προφανώς διερεύνησης και σοβαρών απαντήσεων, κάνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, η οποία αποκαλύπτει ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κύμα παραιτήσεων στελεχών στη Φρεγάτα Ύδρα, που η χώρα μας θα στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα για την αντιμετώπιση των Χούθις.

Η είδηση σκάει σαν βόμβα, καθώς πρόκειται για 17 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ένας αριθμός εντυπωσιακός για τα δεδομένα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Ευάγγελος Αποστολάκης κάνει λόγο για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, το οποίο «και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών», καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή, σημειώνοντας πως: «δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών.»

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΣ δεν συνδέει τα δύο θέματα, δηλαδή τις παραιτήσεις με την αποστολή του πλοίου σε εμπόλεμη ζώνη, αλλά οι σκέψεις που τα συσχετίζουν προκύπτουν αβίαστα.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία αποκαλύπτει «την ύπαρξη σήματος, σύμφωνα με το οποίο ζητείται να αποσπαστούν στην ανωτέρω Φρεγάτα για κάλυψη αναγκών περί τα εβδομήντα (70) άτομα (σχεδόν το μισό πλήρωμα) διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων στο πλαίσιο της «ειδικής αποστολής εκτός περιοχής ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ», αριθμός που αναμένεται να καλυφθεί από έτερα πλοία της ίδιας Διοικήσεως».

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΣ «αναμφίβολα παρουσιάζει πολύ μεγάλο στατιστικό ενδιαφέρον, η ανταπόκριση του προσωπικού έτερων μονάδων της Διοικήσεως, μιας και το προαναφερθέν σήμα ζητούσε τη δήλωση επιθυμιών μέχρι προχθές, 17/1. Ήδη εξ όσων κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα σε όλο το Ναύσταθμο, επειδή οι ανάγκες δεν καλύφθηκαν ούτε στο ελάχιστο, αναμένεται να υπάρξουν διαταγές αποστάσεων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών».

Να σημειωθεί ότι η αύξηση του δυναμικού του πλοίου ήταν αναμενόμενη και επιβαλλόμενη, καθώς άλλος είναι ο αριθμός των μελών του πληρώματος σε ένα πλοίο που κινείται στο πεδίο της ειρήνης κι άλλο όταν συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπως προορίζει τη φρεγάτα Ύδρα η κυβέρνηση, με την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ολόκληρη η δήλωση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Ευάγγελου Αποστολάκη για τις παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού ενόψει της αποστολής της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα

Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση των νέων παραιτήσεων στο Π.Ν. ενόψει της αποστολής της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά θάλασσα

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιευθήκαν στα Μ.Μ.Ε., το κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται αμείωτο. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» που θα συμμετάσχει στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα.
Ως Τομεάρχης Άμυνας και ως ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. έχουμε αναδείξει το σοβαρότατο ζήτημα του αυξημένου αριθμού παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 μέσω κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση. Καθώς όμως, ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών ολοένα και αυξανόταν επανήλθαμε επί του θέματος με νέα ερώτηση στα τέλη Νοεμβρίου 2023 για την οποία όμως δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.
Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα των παραιτήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *