Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποκλειστικό: Το αίτημα του Νίκου Παππά στην Επιτροπή που έφερε την προσκόμιση του μνημονίου Καλογρίτσα-Χούρι το οποίο ρυθμίζει την οφειλή των 3 εκ. και “αδειάζει” το κατηγορητήριο

Αποκλειστικό: Το αίτημα του Νίκου Παππά στην Επιτροπή που έφερε την προσκόμιση του μνημονίου Καλογρίτσα-Χούρι το οποίο ρυθμίζει την οφειλή των 3 εκ. και “αδειάζει” το κατηγορητήριο

Τη χαριστική βολή στο αφήγημα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με την έναρξη ουσιαστικά του κύκλου των καταθέσεων μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή, έδωσε χθες Τρίτη ο Κυριάκος Τόμπρας με την κατάθεση του εγγράφου της ιδιόχειρης συμφωνίας τον Μάιο του 2018 ανάμεσα στους Χούρι – διοκτήτες του Ομίλου CCC και τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, με την οποία ο δεύτερος αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκ. ευρώ στους Άραβες.

Το έγγραφο αυτό δεν υπήρχε στη δικογραφία και το έφερε στην Προανακριτική τη δεύτερη μέρα της κατάθεσής του ο Κυριάκος Τόμπρας τινάζοντας στον αέρα το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ κατά του Νίκου Παππά και αναγκάζοντας ίσως και το Χρήστο Καλογρίτσα να επικαλεστεί τις παρενέργειες από το εμβόλιο για να μην προσέλθει την Τετάρτη, όπως ήταν προγραμματισμένο, για να καταθέσει στην Επιτροπή.

Τι προηγήθηκε όμως;

Κατ’αποκλειστικότητα το thefaq φέρνει στο φως το αίτημα που είχε καταθέσει από το πρωί της Τρίτης στην Προανακριτική ο Νίκος Παππάς με το οποίο ζητούσε να προσκομιστεί στην Επιτροπή το μνημόνιο που υπέγραψαν Καλογρίτσας και Χούρι και ρυθμίζει την οφειλή των 3 εκ. ευρώ, τελειώνοντας έτσι ουσιαστικά την κατηγορία περί ενδεχόμενης δωροληψίας υπέρ τρίτου κατά του Νίκου Παππά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς:

Αιτούμαι
Να ζητηθεί από τον εξεταζόμενο μάρτυρα, Κυριάκο Τόμπρα, να προσκομίσει και καταθέσει ενώπιον της παρούσας Επιτροπής το ανωτέρω έγγραφο, που έχει υπογραφεί από τις αντιμαχόμενες πλευρές Καλογρίτσα – Khoury, και διά του οποίου ρυθμίζεται η καταβολή – επιστροφή του επίαμχου ποσού των 3.000.000 ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την πρόταση των Βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση της παρούσας Επιτροπής φέρεται να αποτελεί το αντικείμενο της δωροληψίας, η οποία μου αποδίδεται.

Pappas-proanakritiki gia mnimonio Kalogritsa-CCC

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ.Τόμπρας είχε καταθέσει μεταξύ άλλων για το έγγραφο ότι «οι αξιώσεις για τα 3 εκατ. είχαν αρχίσει από το 2017. Στις 6 Μαΐου του ’18 πήρα τον Καλογρίτσα και τον πήγα στο σπίτι των Χούρι στην Πολιτεία. Μετά από 3 ώρες εξαντλητικής συζήτησης ο Καλογρίτσας αποδέχεται την οφειλή του και πάνω στο χαλί του σαλονιού υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τις υπογραφές Χούρι – Καλογρίτσα – Τόμπρα όπου κωδικοποιημένα καταγράφεται ο τρόπος εξόφλησης».

Leave a Reply

15 − 14 =

Top