Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απίστευτα επιχειρήματα από Μαγιορκίνη για το “τσουβάλιασμα” παιδιών στις τάξεις: Δεν υπάρχει διαφορά αν έχεις 15 ή 25 παιδιά σε μία τάξη! Αν χρησιμοποιήσουμε περισσότερους εκπαιδευτικούς δημιουργούμε περισσότερες εστίες…(vid)

Απίστευτα επιχειρήματα από Μαγιορκίνη για το “τσουβάλιασμα” παιδιών στις τάξεις: Δεν υπάρχει διαφορά αν έχεις 15 ή 25 παιδιά σε μία τάξη! Αν χρησιμοποιήσουμε περισσότερους εκπαιδευτικούς δημιουργούμε περισσότερες εστίες…(vid)

Την πλήρη στήριξή του στα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας για την μη μείωση των παιδιών σε κάθε σχολική τάξη έδωσε σήμερα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης υποστηρίζοντας ούτε λιγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά αν μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη από 25 σε 15 για παράδειγμα (λες και οι συστάσεις για αποστάσεις εκτός από την χρήση μάσκας δεν περιλαμβάνουν και τα σχολεία…), ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι υπάρχουν και “δημοσιεύσεις που λένε ότι δεν έχεις και κέρδος εκπαιδευτικό μικραίνοντας τις τάξεις”!

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε ακόμα ότι είναι πολύ πολύπλοκη η απάντηση για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις,γιατί αν μπουν περισσότερες τάξεις αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται περισσότεροι εκπαιδευτικοί και άρα δημιουργούνται περισσότερες εστίες…

Συγκεκριμένα, ο Γκ.Μαγιορκίνης είπε ότι “όσον αφορά στον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, αυτή είναι μια πολύπλοκη απάντηση διότι δεν είναι εύκολο να πεις βάζω περισσότερες τάξεις, άρα χρησιμοποιώ περισσότερους εκπαιδευτικούς, άρα δημιουργώ περισσότερες εστίες. Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το μοντέλο των σχολείων, από άλλα μοντέλα που αφορούν χώρους εστίασης. Υπάρχουν πολλά επιδημιολογικά μοντέλα που λένε ότι δεν έχουμε μεγάλο κέρδος μικραίνοντας τις τάξεις και αυξάνοντας τον αριθμό των τάξεων”.

«Όταν τα παιδιά ήταν σπίτι τους και γίνονταν εκ περιτροπής τα μαθήματα, έρχονταν σε μισό χρόνο σε επαφή με άλλα παιδιά», ανέφερε ακόμη.

«Διπλασιάζοντας τις αίθουσες δεν μειώνονται όλες οι αποστάσεις, μειώνονται οι αποστάσεις που έχεις μόνο με τον διπλανό σου. Όλες οι άλλες αποστάσεις μένουν οι ίδιες. Άρα τα μοντέλα δείχνουν ότι δεν έχεις δραματική αλλαγή όσον αφορά τη μετάδοση των σταγονιδίων που αφορά στο 1,5 μέτρο. Το υπόλοιπο που μένει που είναι η αερογενής μετάδοση δεν αλλάζει, είτε έχεις 15 είτε έχεις 25. Το μόνο μέτρο που έχεις είναι η μάσκα» , είπε απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση ο κ. Μαγιορκίνης.

«Το άλλο που δείχνουν αυτά τα μοντέλα είναι ότι διπλασιάζοντας τον αριθμό των εκπαιδευτικών βάζουμε άλλους τόσους ανθρώπους στο ίδιο επιδημικό μοντέλο, που λογικά θα αύξανε την επιδημικότητα. Θέλω να πω ότι δεν είναι απλό το σενάριο αυξάνω τον αριθμό των τάξεων, μειώνω τον αριθμό των ατόμων», πρόσθεσε.

με πληροφορίες από enikos.gr

One thought on “Απίστευτα επιχειρήματα από Μαγιορκίνη για το “τσουβάλιασμα” παιδιών στις τάξεις: Δεν υπάρχει διαφορά αν έχεις 15 ή 25 παιδιά σε μία τάξη! Αν χρησιμοποιήσουμε περισσότερους εκπαιδευτικούς δημιουργούμε περισσότερες εστίες…(vid)

  1. Πόσο σκιντζήδες είναι αυτοί οι “επιστήμονες”??? Απο το ίδιο πανεπιστήμιο (καλούπι) πήραν τα πτυχία τους!!! Οι χειρότεροι γιατροί είναι και οι χειρότεροι πολιτικοί!!! Που ψέλνει αυτός???

Αφήστε μια απάντηση

Top