Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απίστευτo! Του Αλιβιζάτου της κεντροαριστεράς δεν του κάνει το προσωπικό της ΕΡΤ και θέλει τον Παύλο Τσίμα να διευθύνει τα debates

Απίστευτo! Του Αλιβιζάτου της κεντροαριστεράς δεν του κάνει το προσωπικό της ΕΡΤ και θέλει τον Παύλο Τσίμα να διευθύνει τα debates

Επιστολή με… απαιτήσεις σχετικά με τον συντονισμό του δεύτερου debate της Κεντροαριστεράς από συγκεκριμένο πρόσωπο – που εργάζεται σε άλλο κανάλι – έστειλε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αλιβιζάτος με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο, ζήτησε μαζί με τη Δώρα Αναγνωστόπουλου, να λάβει μέρος στο debate στις 6 Νοεμβρίου, ως συντονιστής, ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος ωστόσο εργάζεται στον ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρουν οι typologies.gr αρχικά στις συζητήσεις ο καθηγητής επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας για τις εκλογές του νέου φορέα, είχε ζητήσει από την ΕΡΤ να υπάρχει ως συντονιστής ο Παύλος Τσίμας. Η απαίτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΡΤ, καθώς το κόμμα που δεν έχει ακόμη γεννηθεί στο όνομα της δεοντολογίας την ξεπερνούσε, θεωρώντας την ΕΡΤ υπηρεσιακό φορέα στο κεντροαριστερό εγχείρημα! Τελικά επήλθε, προς το παρόν, η λύση με το διπλό συντονισμό από τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 και του Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ). Υπάρχουν όμως αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και αναμένεται η τοποθέτηση του εκπροσώπου τους, Νίκου Κορόβηλα.

Αναλυτικά η επιστολή Αλιβιζάτου:

«Προς τον Κύριο Bασίλη Κωστόπουλο

Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ

Ενταύθα

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Θέμα: Οργάνωση των debates

Σας ευχαριστώ κατ’ αρχάς για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο γραφείο σας στην ΕΡΤ, χθες το πρωί. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα συνεχισθεί στο ίδιο καλό πνεύμα.

Επιβεβαιώνω, λοιπόν, την διεξαγωγή των δυο debates των 9 υποψηφίων, όπως συνεννοηθήκαμε, δηλαδή την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το πρώτο, και την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το δεύτερο. Συντονίστρια του πρώτου θα είναι η κ. Δώρα Αναγνωστοπούλου και του δεύτερου η κ. Αναγνωστοπούλου μαζί με τον κ. Παύλο Τσίμα. Πιο συγκεκριμένα:

Στο debate της 30ης Οκτωβρίου, έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν οι εξής 5 δημοσιογράφοι περιφερειακών ΜΜΕ:

Ο κ. Ανδρέας Γιουρμετάκης, Λάρισσα,
O κ. Γιώργος Σαχίνης, Ηράκλειο Κρήτης,
O κ. Γιώργος Σιμόπουλος, Λαμία,
Ο κ. Φίλιος Στάγκος, Θεσσαλονίκη,
Ο κ. Κων/ος Μάγνης, Πάτρα,
Kατά παράκληση υποψηφίων, η συζήτηση δεν θα πρέπει να εντοπισθεί σε αμιγώς περιφερειακά ζητήματα, αλλά να αφορά γενικότερα θέματα, από τη σκοπιά προφανώς της περιφέρειας του κάθε συμμετέχοντος.

‘Οσο για το debate της 6ης Νοεμβρίου, πέραν των συντονιστών κκ. Αναγνωστοπούλου και Τσίμα, θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Έχουν ήδη αποδεχθεί τα κανάλια Star, ANT1, ALPHA, “E” και Mega, αναμένουμε ωστόσο από τους υπευθύνους να μας επιβεβαιώσουν την παρουσία των δημοσιογράφων για τους οποίους οι υποψήφιοι έχουν κατ’ αρχήν εκφράσει την ευχή να συμμετάσχουν, που είναι –αντιστοίχως- οι κκ. Κάτια Μακρή, Μαρία Σαράφογλου, Ράνια Τζήμα, Νίκος Ευαγγελάτος και Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Είναι προφανές ότι, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα θα χρειασθεί να συντονισθούν οι συνεργάτες σας στην ΕΡΤ –και ιδίως ο σκηνοθέτης στον οποίο θα αναθέσετε το έργο- με τον κ. Τσίμα. Από την επιτροπή μας, εκτός από εμένα, θα συνδράμει ο δικηγόρος κ. Πέτρος Σφηκάκης

Επιφυλασσόμενος να σας επιβεβαιώσω το ταχύτερο τη συμμετοχή των δημοσιογράφων του δεύτερου debate, περιμένω τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας για τα επόμενα βήματα.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ.Αλιβιζάτος

Καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος

Πρόεδρος ΑΕΔΔ»

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top