Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απέρριψε ο Αλ Τσίπρας την έκθεση Λιαργκόβα και του Γρ Προυπολογισμού της Βουλής! «Η Οικονομία ανακάμπτει, προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους» (Video)

Απέρριψε ο Αλ Τσίπρας την έκθεση Λιαργκόβα και του Γρ Προυπολογισμού της Βουλής! «Η Οικονομία ανακάμπτει, προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους» (Video)

Λίγες μόνον ώρες μετά την δημοσιοποίηση της “απαράδεκτης” (τελευταίας) έκθεσης Λιαργκόβα ( Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής ), ο πρωθυπουργός Αλ Τσίπρας, αν και ευρισκόμενος στο εξωτερικο ( Παρίσι ) ανέβασε επίσημα την (έμμεση) απάντησή του, αμφισβητώντας ουσιαστικά την εγκυρότητα των προβλέψεων, ενώ επί της ουσίας ακυρώνει το περιεχόμενό της…

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στα social media bίντεο για το κοινωνικό μέρισμα.

«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και ανακάμπτει. Τα προηγούμενα χρόνια, αυτή την περίοδο, λίγο πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού, στην ατζέντα της επικαιρότητας υπήρχε μόνο μονάχα μία συζήτηση, για τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Για αισιόδοξες προβλέψεις που διαψεύδονταν στη πράξη. Για την ανάγκη να ενταθεί η λιτότητα. Για νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά συζητάμε για την έξοδο από την κρίση. Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Για την επιστροφή των επενδύσεων. Για τη σταδιακή ανάκτηση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Και για το ύψος του κοινωνικού μερίσματος. Και φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Είμαι λοιπόν σήμερα σε θέση να ανακοινώσω ότι το μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με πέρυσι. Αυτό είναι λοιπόν το στίγμα της δικής μας κυβέρνησης.

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της. Αυτό είναι το δείγμα γραφής που δίνουμε στον ελληνικό λαό για τις προθέσεις, την βούληση και τη στρατηγική μας. Όταν οι υπόλοιποι καταστροφολογούν και υπονομεύουν, η δική μας σκέψη είναι στον λαϊκό κόσμο», τονίζει ο Τσίπρας.

Πηγή: neaselida.gr

Leave a Reply

Top