Είστε εδώ

Απασφάλισε ο Τσίπρας και έβαλε Βενιζέλο, Μητσοτάκη και Βγενόπουλο στο “κάδρο” των αποκαλύψεων

Την απάντηση που περίμενε η κοινή γνώμη, δύο μόλις 24ωρα μετά το “μούδιασμα ” που προκάλεσε η αναβολή των … τεκτονικών αποκαλύψεων στη Βουλή για τη διαπλοκή και τα παρακυκλώματα στα μήντια, τις τράπεζες αλλά και τη Δικαιοσύνη,έσπευσε να δώσει σήμερα ο … πρωταγωνιστής της επιχείρησης ξηλώματος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με σφοδρή επίθεση στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο με αφορμή την υπόθεση Βγενόπουλου, μέσω ανακοίνωσής του Πρωθυπουργικού Γραφείου ο Αλέξης Τσίπρας, καταφέρεται κατά των τριών, με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο αποκαλύπτει επιστολή-φωτιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην οποία καταγγέλλονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου σε μια σειρά υποθέσεων που αφορούσαν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.
Στην ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός καλεί τον Βαγγέλη Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τον οποίο είχε κατηγορήσει για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Τσίπρας, «όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου».
Διαβάστε την ανακοίνωση με τίτλο «Αναπάντητα ερωτήματα για την Διαπλοκή»
«Κάθε μέρα που περνάει από την αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως, πολλαπλασιάζοντας τα αναπάντητα ερωτήματα και τις απορίες για τις ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα.
Μετά το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» και την αποκάλυψη των επιστολών των κυρίων Σηφουνάκη και Τσιρώνη, όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου.
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *