Είστε εδώ

Απάντηση Ζαχαριάδη στην αήθη επίθεση από Γεωργιάδη και στήριξη σε Χάρη Δούκα: «Για τα πέντε επόμενα χρόνια τουλάχιστον, ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας δεν είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι»

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα και ταυτόχρονα πληρωμένη απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιτέθηκε στον νέο δήμαρχο Αθηναίων, έδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης. 

«Φαιδρό είναι να μιλάς προεκλογικά για πράσινο και ελεύθερους χώρους και μετεκλογικά να κόβεις δέντρα και να ακυρώνεις το χαρακτήρα αδόμητων χωρών» τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης απαντώντας στην ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος νωρίτερα έσπευσε να χαρακτηρίσει φαιδρή την ανάρτηση του Χ. Δούκα σχετικά με την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης τονίζοντας ότι «το μετρό βεβαίως πρέπει να γίνει στα Εξάρχεια» ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει η καλύτερη χωροθέτηση της οδού Τοσίτσα. Και μετρό και πράσινο και πλατεία».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε: «Να το χωνέψετε όσο κι αν σας ενοχλεί, για τα πέντε επόμενα χρόνια τουλάχιστον, ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας δεν είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι. Θα μάθετε να σέβεστε το εκλογικό αποτέλεσμα και τις Αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέλαβε να υπερασπιστεί την αποψίλωση του πρασίνου στην τσιμεντούπολη που λέγεται Αθήνα, εκτιμώντας μάλιστα ότι «δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Χάρη Δούκα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται, αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή, όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Με πληροφορίες από topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *