Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απάντηση της Ρένας Δούρου στη “λάσπη” του Άδωνι: Απολύτως ψευδές ότι η Περιφέρεια κλείνει τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας – 4 πήραν ήδη άδεια, εκκρεμεί μόνο μία που είχε αδειοδοτηθεί παράνομα από τον ΙΣΑ (βλ.Πατούλης…) (vid)

Απάντηση της Ρένας Δούρου στη “λάσπη” του Άδωνι: Απολύτως ψευδές ότι η Περιφέρεια κλείνει τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας – 4 πήραν ήδη άδεια, εκκρεμεί μόνο μία που είχε αδειοδοτηθεί παράνομα από τον ΙΣΑ (βλ.Πατούλης…) (vid)

Σε ένα ακόμα παραλήρημα «λάσπης», ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για πιθανό χρηματισμό και εξυπηρέτηση συμφερόντων, ισχυριζόμενος ότι κλείνει τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας. Κατέληξε, βέβαια, μετά από πιέσεις των δημοσιογράφων να πει ότι αν δεν ισχύουν τα λεγόμενά του, θα πει ότι την αδίκησε…

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττική στον αντιπρόεδρο της ΝΔ

Σχετικά με τις απειλές καθώς και τις αβάσιμες και ψευδείς αιτιάσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Α. Γεωργιάδη σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση των πολιτών η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής τονίζει:

  • Η Περιφέρεια Αττικής ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά τη νομιμότητα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
  • Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε πρόσφατα 4 άδειες λειτουργίας σε Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (η τελευταία μάλιστα πριν από έναν μήνα) που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.
  • Είναι απολύτως ψευδές ότι η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί “να κλείσει τις ΜΗΝ”.

Μία… συγκεκριμένη περίπτωση (βλέπε Πατούλης)

Η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μια και μόνο περίπτωση της οποίας εκκρεμεί η αίτηση για αδειοδότηση, η οποία είχε αδειοδοτηθεί αρχικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (βλέπε Πατούλης). Η εν λόγω αδειοδότηση από τον ΙΣΑ όμως ακυρώθηκε από το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

  • Αυτή τη στιγμή δεν εκκρεμεί καμία αίτηση για αδειοδότηση Μονάδας Ημερήσιας  Νοσηλείας στην Περιφέρεια Αττικής, πλην μίας συγκεκριμένης περίπτωσης, η οποία είχε αδειοδοτηθεί αρχικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Η εν λόγω αδειοδότηση από τον ΙΣΑ όμως ακυρώθηκε από το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών γιατί βασίσθηκε σε διατάξεις αποφάσεων (ΦΕΚ Β 1804/2-7-2014 και ΦΕΚ Β 3206/2014) που είχε θεσπίσει πρώην Υπουργός Υγείας της ΝΔ, και οι οποίες κρίθηκαν παράνομες ως θεσπισθείσες κατ’ υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδότησης”.
  • Σε ό,τι αφορά στην εν λόγω υπόθεση που είχε παρανόμως πάρει αρχικά το “πράσινο φως” από τον ΙΣΑ, αυτή εξετάζεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής ως προς τη νομιμότητά της πριν αποφανθεί για την οριστική έγκριση ή την απόρριψη της σχετικής αίτησης και τη διερεύνηση πληθώρας καταγγελιών.
  • Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπερασπίζεται τη νομιμότητα και όχι συγκεκριμένα συμφέροντα με ονοματεπώνυμο.
  • Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Όλα τα υπόλοιπα τα κρίνουν οι πολίτες.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top