Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ανθρώπινες στιγμές της Μέρκελ με μαθητές στη Γερμανική Σχολή Αθηνων (photos)- Πώς αντέδρασε όταν ένας της είπε ότι “είναι πρότυπο”

Ανθρώπινες στιγμές της Μέρκελ με μαθητές στη Γερμανική Σχολή Αθηνων (photos)- Πώς αντέδρασε όταν ένας της είπε ότι “είναι πρότυπο”

Κάποια στιγμή, μια από τις μαθήτριες είπε στην Άνγκελα Μέρκελ: “Είστε το πρότυπο μας” με την καγκελάριο να έχει τις ενστάσεις της λέγοντας πως “Σε αυτό οι γνώμες διίστανται”.

Ένα άλλο από τα περιστατικά που έκαναν την γερμανίδα Καγκελάριο αλλά και το υπόλοιπο αμφιθέατρο να γελάσει, ήταν όταν στην διάρκεια των συστάσεων, ένας από τους μαθητές της είπε πως θα ήθελε να δουλεύει στη Γερμανία και να τρώει στο Βέλγιο.

Ανάλογο ήταν το κλίμα, όταν σε ερώτηση για το Brexit, ένας από τους μαθητές ρώτησε ποια χώρα θα πάρει τη θέση της Βρετανίας, αφού θα μείνει μια κενή θέση στην Ευρώπη.


Ένα διάλειμμα από τις συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα έκανε η Άνγκελα Μέρκελ το πρωί της Παρασκευής, μετά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Εκεί την περίμεναν μαθητές οι οποίοι την υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα. Εμφανώς πιο χαλαρή και με διάθεση να αστειευτεί, η Άνγκελα Μέρκελ μπήκε στο αμφιθέατρο χαιρετώντας δασκάλους και μαθητές, ενώ το παρών έδωσε και ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ.

Η κα Μέρκελ έκατσε ανάμεσα σε μαθητές της τρίτης Λυκείου, οι οποίοι επιλέχθηκαν για να συζητήσουν μαζί της και να της κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Άνγκελα Μέρκελ απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε πως “Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας στην Ευρώπη. Εάν στη ζωή σας δεν μπορείτε να βρείτε έναν συμβιβασμό, είτε στην πολιτική είτε στην οικογένεια, τότε δεν μπορείτε πια να τη διαμορφώσετε”. Στέλνοντας μηνύματα στους Ευρωπαίους εταίρους υπογράμμισε πως ” Μερικοί στην Ευρώπη πιστεύουν ότι είναι σημαντικότερο να ζήσει ο καθένας μόνος του. Αυτή είναι μια επικίνδυνη τάση”. Σε αυτό το σημείο οι μαθητές την χειροκρότησαν. Αναφερόμενη στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θέλησε να πει πως “Το ελληνικό νομικό σύστημα παραείναι πολύπλοκο”. Ακόμη έκανε και κριτική τονίζοντας πως “Όταν ανήκεις στην ΕΕ, πρέπει μετά την πατρίδα σου να είσαι νομιμόφρων και ως προς την Ένωση. Δεν μπορείς να λες ότι “έχω συμφωνήσει κάτι με τους Ινδούς ή τους Κινέζους και να μην τηρείς τη γραμμή της Ένωσης”.

Μια ώρα αργότερα και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, η Άνγκελα Μέρκελ αποχώρησε για να συνεχίσει το πρόγραμμά της.

Πηγή: news247.gr

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

Top