Είστε εδώ

Ανησυχεί το Μαξίμου! Το έκτακτο σχέδιο “φύλαξης”…και τι ζήτησε ο Τσίπρας από τη Μερκελ

Έκτακτο σχέδιο φύλαξης δημόσιων χώρων «υψηλού κινδύνου», αποφάσισε να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.Το σχέδιο προβλέπει τα εξής: Τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε όλους τους «στόχους» υψηλού κινδύνου όπως πρεσβείες, σχολεία και επιχειρήσεις από χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γαλλία, αλλά και σε λιμάνια, αεροδρόμια και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Την αναζήτηση ύποπτων ατόμων και αφίξεων από τις παραπάνω χώρες. Τη συλλογή πληροφοριών στα κέντρα κράτησης και διαμονής προσφύγων και μεταναστών.
Οι αποφάσεις ελήφθηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκπονήθηκε σχέδιο, μετά από τη σειρά επιθέσεων το τελευταίο διάστημα σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Βρυξέλλες.
H κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να βάλει άμεσα τάξη κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά και αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλο προβληματισμό τη συνέχιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Στην προσπάθειά του να αυξηθεί η πίεση προς την Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε το πρωί στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ενημερώθηκε για την τρομοκρατική ενέργεια στις Βρυξέλλες.
Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *