Είστε εδώ

Δραματική “παρέμβαση” της Ρένας Δούρου στο ευρωπαικό Κογκρέσο:”Να ορθώσουμε τείχος κατά του ρατσισμού πριν να είναι αργά…”!

“Συζητάμε σήμερα το θέμα του διαθρησκευτικού, διαπολιτισμικού διαλόγου, υπό το βάρος των
τρομοκρατικών επιθέσεων, στις Βρυξέλλες”, τόνισε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
“Συζητάμε σήμερα έχοντας μπροστά μας την υποχρέωση να ορθώσουμε τείχος κατά της ισλαμοφοβίας αλλά και του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού. Μην ξεχνάτε ότι προέρχομαι από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία αλλά έχει νεοναζιστικό κόμμα με διψήφιο ποσοστό”, παρατήρησε η
ίδια μιλώντας στη 30ή σύνοδο της Ολομέλειας του Κογκρέσου. Υπογράμμισε δε την ανάγκη της υλοποίησης της πρότασης για την εργαλειοθήκη προκειμένου αυτή “να μην περιληφθεί στο μακρύ κατάλογο των καλών προθέσεων που έμειναν ανεκπλήρωτες”, αλλά και “Ψηφίσματος εκ μέρους του Κογκρέσου”.
Νωρίτερα η Περιφερειάρχης είχε παρέμβει στην πρώτη θεματική της Συνόδου, σχετικά με τα ζητήματα της διαφάνειας και της ηθικής στη Δημόσια Διοίκηση.
Η αδιαφάνεια, η διαφθορά, οι παραγοντισμοί, η φαυλότητα, σε όλα τα επίπεδα της διακυβέρνησης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του λαϊκισμού και της απόρριψης της πολιτικής, από τους πολίτες”, σημείωσε αναφερόμενη στο θέμα της ηθικής στη Δημόσια Διοίκηση. Η ίδια υπογράμμισε επίσης, ότι παράλληλα με την καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία που χρησιμεύει αρκετές φορές ως άλλοθι για διαφθορά.
Η Περιφερειάρχης, αφού τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του
προβλήματος, περιέγραψε σε γενικές γραμμές την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να πάρει μέρος στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια, για τα “Σύμφωνα Ακεραιότητας” στις δημόσιες συμβάσεις. Μια πρωτοβουλία για την αποτροπή της διαφθοράς και της απάτης στις δημόσιες συμβάσεις, με διασφάλιση της διαφάνειας. “Η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης, συμβάλλει έτσι, πρώτον, στο να καταστεί ο δημόσιος τομέας αξιόπιστος εταίρος σε επενδύσεις”. “Και δεύτερον, προστατεύει τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και προσδίδει τη μέγιστη αξιοποίηση των χρημάτων από τα ταμεία της ΕΕ, διασφαλίζοντας ότι τα δημόσια έργα διέπονται από τις αρχές της υγιούς διακυβέρνησης και της αποτελεσματικότητας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *