Είστε εδώ

Ανέμελος, πάλι την ευθύνη στους άλλους (υπαλλήλους του υπουργείου) ο Μητσοτάκης για το “φιάσκο” του #Turkaegean! Κάλυψε Γεωργιάδη, μίλησε για αύξηση του Τουρισμού …

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – από τον ούτως ή άλλως χαρούμενο Έλληνα Πρωθυπουργό αφού σήμερα ευχήθηκε δημόσια στο instagram στη σύζυγό του Χρόνια Πολλά – για την “γκάφα” με τους χειρισμούς στο θέμα του #Turkaegean !

Με χαμογελαστές αναφορές σε τουρισμό που «πηγαίνει καλά στο Αιγαίο και τα νησιά μας» και παραδοχή ευθυνών μόνο για υπηρεσιακά στελέχη και όχι τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να προσπεράσει το θέμα της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος «Turkaegean» από την Τουρκία στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

– Διαβάστε: Ηχηρό “χαστούκι” στα ψέματα του Άδωνη Γεωργιάδη από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Σημάτων του Υποργείου Εμπορίου: “Ποτέ δεν πήραμε οδηγίες, δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα, να αναλάβετε τις ευθύνες σας”
Απαντώντας σε ερώτηση για την μεθόδευση της Τουρκίας με το εμπορικό σήμα «Turkaegean» σε επίπεδο πολιτιστικής διπλωματίας και το αν υπήρξαν λάθη στους ελληνικούς μηχανισμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «προφανώς και θα αντιδράσει νομικά η κυβέρνηση, θα εξαντλήσουμε τα νομικά περιθώρια για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, προφανώς και υπάρχουν ευθύνες που δεν υπήρξε νωρίτερη αντίδραση. Θέλω να είμαι πολύ σαφής, οι ευθύνες εδώ είναι υπηρεσιακές. Κάποιοι άνθρωποι εντός της διοίκησης πολύ απλά δεν έκαναν καλά την δουλειά τους» είπε ο πρωθυπουργός χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικές ευθύνες.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια προσπάθησε να μετατρέψει το θέμα σε πρόβλημα προώθησης του τουριστικού προϊόντος. «Πιστεύω ότι έχουμε στη διάθεσή μας ένα νομικό οπλοστάσιο για να διορθώσουμε αυτό το οποίο έγινε, που αφορά την τουριστική εικόνα της χώρας, το τουριστικό προϊόν. Αν και βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, δεν νομίζω ότι αυτή η καμπάνια είχε καμία ουσιαστική επιρροή στο πόσο καλά πηγαίνει ο ελληνικός τουρισμός, ειδικά ο τουρισμός στο Αιγαίο, στα νησιά μας»

Σημειώνεται ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη, μεταξύ τους ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης που δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *