Είστε εδώ

Αναστολή! Μπροστά στην κατακραυγή και το μέτρημα του πολιτικού κόστους ο Γεωργιάδης απέσυρε την τροπολογία απαλλοτρίωσης του ΕΣΥ ! Προσωρινά;

Μετά τις έντονες επικρίσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την ύπουλη νομοτεχνική βελτίωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέσυρε τη ρύθμιση για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν θέλω να χαθεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση και να την αδικήσω πίσω από μία διαδικαστική συζήτηση. Θα το εισάγουμε με τροπολογία την επόμενη βδομάδα» είπε και ισχυρίστηκε πως δεν αιφνιδίασε την αντιπολίτευση γιατί την είχε προαναγγείλει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου – σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου – σκούπα του υπουργείου Υγείας έφερε νομοτεχνική βελτίωση της τελευταίας στιγμής που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπουν στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου δήλωσε ότι «στο άρθρο 7 προσθέτουμε εδάφιο που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «οι περαιτέρω προϋποθέσεις και προδιαγραφές» θα καθοριστούν με ΚΥΑ.

Η νομοτεχνική βελτίωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Διονύση Καλαματιανό να καλεί την Ειρήνη Αγαπηδάκη να την αποσύρει.

Με ανάλογο τρόπο αντέδρασαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των λοιπών κομμάτων της μειοψηφίας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η κυβέρνηση επέλεξε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης για να μην υπάρχει κοστολόγηση από το ΓΛΚ, ενώ ο Θανάης Παφίλης από το ΚΚΕ απευθυνόμενος στην Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε: «Είστε καλά; Ξέρετε γράμματα; Είστε σοβαρός άνθρωπος και επιστήμονας;». «Εκτός κι αν έχετε τη λογική “έχω την πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω”» πρόσθεσε, καλώντας κι εκείνος με τη σειρά του την αναπ. υπουργό Υγείας να αποσύρει τη νομοτεχνική βελτίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από 15 του Φεβρουαρίου, η ΟΕΝΓΕ κατήγγειλε ότι μετά από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, αποκαλύφθηκε η η πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ σε τρία στάδια.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) δήλωνε ότι Αδ. Γεωργιάδης «ωμά και απροκάλυπτα αποκάλυψε συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους κατάργησης κάθε έννοιας δωρεάν δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης, σε τρία στάδια:

Απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και λοιπές επί πληρωμή ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.
Έξοδος των γιατρών ΕΣΥ προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό.
Ανεξέλεγκτη είσοδος ιδιωτών γιατρών στα (σήμερα) δημόσια νοσοκομεία».

Πηγή: avgi.gr

Μια σκέψη στο “Αναστολή! Μπροστά στην κατακραυγή και το μέτρημα του πολιτικού κόστους ο Γεωργιάδης απέσυρε την τροπολογία απαλλοτρίωσης του ΕΣΥ ! Προσωρινά;

  1. Ενα φαντασμενο τρολ,ενας χουντοφασιστας χεστης ντεμεκ ψυχιατρος και ενα ψυχοπαθες ρεμαλι του τιποτε,ως υπουργος,απαρτιζουν το Υπ.Υγειας.Πονταρω Μπουκουρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *