Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ανασχηματισμός: Σφοδρή κριτική για τις αλλαγές στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση

Ανασχηματισμός: Σφοδρή κριτική για τις αλλαγές στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση

ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 εξαπέλυσαν «πυρά» κατά της κυβέρνησης, ενώ σχολιάζουν την αποτυχία του Κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει την τακτική της αποποίησης των πολιτικών ευθυνών του.

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν συνιστά κάποιου είδους “επανεκκίνηση”, αλλά “επιτάχυνση” του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, με τη “θυσία” κάποιων υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες καταστροφές και με σκοπό να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες», αναφέρει σε σχόλιό του για τον ανασχηματισμό, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Την ίδια στιγμή είτε παραμένουν ακλόνητοι είτε εντάσσονται στο κυβερνητικό σχήμα υπουργοί (εργασία, παιδεία, υγεία κ.λπ.) που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική πολιτική δεν είναι κυρίως θέμα “δομών” ή “προσώπων”, είναι θέμα στρατηγικής κι αυτή είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Πάντως, σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό έγινε δεκτό και ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς κοινής αποδοχής”, με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Αποστολάκη, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία, αφού αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η κοινή στρατηγική επιτρέπει άνετα τη μετακίνηση προσώπων κι υπουργών από τον έναν στον άλλον», καταλήγει το ΚΚΕ. Ωστόσο, έσκασε «βόμβα» από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος σε επίσημη ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του από τον Μητσοτάκη.

ΜέΡΑ25: Απλή αναδιάταξη στις πολυθρόνες του «Τιτανικού»
Καυστικό σχόλιο έκανε και το ΜέΡΑ25, όσον αφορά στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «Ο ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν, και δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μια απλή αναδιάταξη στις πολυθρόνες του «Τιτανικού».

Leave a Reply

2 × 2 =

Top