Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Ανάρτηση-κόλαφος της Ρένας Δούρου για τη ΝΔ με αφορμή την επέτειο της Δημοκρατίας: Μια ανεύθυνη κυβέρνηση που δεν κυβερνά, επιστρέφει σε νοοτροπίες του ’50 περί “εσωτερικού εχθρού”

Ανάρτηση-κόλαφος της Ρένας Δούρου για τη ΝΔ με αφορμή την επέτειο της Δημοκρατίας: Μια ανεύθυνη κυβέρνηση που δεν κυβερνά, επιστρέφει σε νοοτροπίες του ’50 περί “εσωτερικού εχθρού”

Σε μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε η Ρένα Δούρου με αφορμή τη σημερινή 46η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης που “ιδεοληπτική και ανιστόρητη, έχει επιλέξει να επιστρέψει σε νοοτροπίες της δεκαετίας του ’50, αντιλήψεις περί “εσωτερικού εχθρού, τον οποίο ανακαλύπτει στους πολιτικούς της αντιπάλους“.

Κάνει μάλιστα λόγο για “καθεστώς ανελεύθερης δημοκρατίας που κτίζεται σήμερα στην πατρίδα μας” και ξεκαθαρίζει ότι το θέμα δεν είναι κομματικό, του ΣΥΡΙΖΑ ή του Τσίπρα, της Αριστεράς ή της Δεξιάς αλλά “έχει να κάνει με το χρέος όλων των δημοκρατών πατριωτών να αποτρέψουμε την επανάληψη της ιστορίας”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

Επέτειος σήμερα της Δημοκρατίας όμως το κυρίαρχο δεν είναι ο διάλογος για την περαιτέρω ανάπτυξή της αλλά ο προβληματισμός για την ποιότητά της.

Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι στην κοιτίδα της η Δημοκρατία βάλλεται. Απαξιώνεται. Υπονομεύεται. Και μάλιστα εντός του Κοινοβουλίου.

Από μια ιδεοληπτική και ανιστόρητη κυβέρνηση που, αν και ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος ξανά με την προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας, έχει επιλέξει να επιστρέψει σε νοοτροπίες δεκαετίας του 1950, αντιλήψεις περί “εσωτερικού εχθρού”, τον οποίο ανακαλύπτει στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης απέναντι στο Σύνταγμα που ορκίστηκε να τηρεί, η σημερινή κυβέρνηση επενδύει στο διχασμό, στα μικροπολιτικά οφέλη, στην επιστροφή σε ένα παρελθόν που πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά ο τόπος.

Μια ανεύθυνη κυβέρνηση που δεν κυβερνά. Αλλά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, ποινικοποιώντας την πολιτική ζωή, πλήττοντας το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη, τις ελευθερίες.

Το θέμα δεν είναι κομματικό. Δεν είναι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ ή του Τσίπρα. Δεν είναι καν θέμα Αριστεράς ή Δεξιάς.

Έχει να κάνει με το καθεστώς της ανελεύθερης δημοκρατίας που κτίζεται σήμερα στην πατρίδα μας από τους πολιτικούς επιγόνους εκείνων, που τυφλωμένοι από τον φανατισμό τους, την οδήγησαν στις μεγαλύτερες τραγωδίες της ιστορίας μας.

Έχει να κάνει με το χρέος όλων των δημοκρατών πατριωτών να αποτρέψουμε την επανάληψη της ιστορίας.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

one × 2 =

Top