Είστε εδώ

Ανάπτυξη! Κομμάτια και θρύψαλα το success story Μητσοτάκη και από το ΙΟΒΕ: Στην Ελλάδα η ισχυρότερη μείωση εισοδημάτων

Ακόμη μία πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ καταγράφει τη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, όσον αφορά στη μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνει το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην έκθεσή του, η Ελλάδα εμφανίζει τη δυσμενέστερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ισχυρή μείωση στο εισόδημα των νοικοκυριών που φαίνεται να έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός δηλώνει μείωση ισχυρή, επίδοση που είναι υψηλότερη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Επομένως, η επίδραση στο εισόδημα των πολιτών ήταν ισχυρή, αφού ακόμα και αν εφαρμόστηκαν μέτρα στήριξης του εισοδήματος, αυτά δεν υποκατέστησαν το πραγματικό εισόδημα των πολιτών.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι με βάση το ΙΟΒΕ, το 71,1% των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων δεν βλέπει νέες ευκαιρίες λόγω της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ο βασικός δείκτης του GEM, επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίωνυποχώρησε για το 2021 στο 5,5% του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών (περίπου 359.000 άτομα) από 8,6% το 2020, σε μία από τις χαμηλότερες επιδόσεις από το 2003.

Αναλυτικά η έκθεση του ΙΟΒΕ:

iobe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *