Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αμερικανός πρέσβης: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ στο καλύτερο σημείο της ιστορίας τους

Αμερικανός πρέσβης: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ στο καλύτερο σημείο της ιστορίας τους

Στη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στο πρόγραμμα «AMVER» που σώζει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα, αλλά και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά επιτυχημένη», αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Propeller Club, κατά την οποία απονεμήθηκαν βραβεία σε ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία των οποίων διέσωσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Ο Αμερικανός πρέσβης, που είναι και επίτιμος πρόεδρος του International Propeller Club, στην ομιλία του εξήρε τη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στο «AMVER», ενώ αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές ναυτιλιακές σχέσεις και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τόνισε: «Ποτέ άλλοτε η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ δεν ήταν πιο δυνατή από σήμερα. Ελπίζω σύντομα να δούμε σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, της ναυτιλίας και της βιομηχανίας.

«Η σημερινή πρωτοβουλία έχει στο επίκεντρό της την αξία και τη ναυταξία της ανθρώπινης ύπαρξης για να φέρει στην επικαιρότητα άλλη μία φορά ένα σημαντικό δίκτυο που σώζει ζωές και περιουσίες, ένα δίκτυο που εμπεδώνει σε δύσκολα χρόνια ότι υπάρχουν πάνω από τα κύματα και οι αξίες της ζωής» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στον Πειραιά, όπου έχει την έδρα του το Propeller club, τόνισε ότι αρχίζει να γίνεται ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο γιατί είναι το λιμάνι με τη μεγαλύτερη πλοιοκτησία, άρα ουσιαστικά με τη μεγαλύτερη αγορά. «Αυτή την προσπάθεια καταβάλλουμε όλοι και σε αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι θα συνδράμουμε όλοι» πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας είπε βρίσκονται στο καλύτερο σημείο και ότι πρέπει πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης να χτίσουμε ότι καλύτερο μπορεί να προκύψει για τους δύο λαούς.

Να σημειωθεί ότι φέτος τιμήθηκε με ιδιαίτερο βραβείο το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για τις παραδειγματικές προσπάθειες του και την αδιάκοπη συμβολή του στη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και περιουσιών στην θάλασσα. Ένα ακόμη ιδιαίτερο βραβείο απονεμήθηκε στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, του οποίου το έργο και η συμμετοχή του σε καίριες αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας οδήγησαν σε μείωση έκθεσης σε κίνδυνο ανθρωπίνων ζωών στη θάλασσα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top