Είστε εδώ
Home > FAQ media > Άλλα ο Τσίπρας, αλλά η «Συσπείρωση» για το «νόμο Χατζηδάκη»: Επιμένει σε ηλεκτρονικές εκλογές για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Άλλα ο Τσίπρας, αλλά η «Συσπείρωση» για το «νόμο Χατζηδάκη»: Επιμένει σε ηλεκτρονικές εκλογές για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Για “μάχη ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών στην ΕΣΗΕΑ” κάνει λόγο η έγκυρη για τα δημοσιογραφικά-μιντιακά θέματα ιστοσελίδα typologies.gr.

Όπως λέει εγινε ήδη η πρώτη θυελλώδης συζήτηση, ενόψει της λήξης της παράτασης της θητείας του ΔΣ όπου συνεργάζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και επισημαίνει ότι “χωρίς καν να αναζητηθεί τρόπος διενέργειας γενικής συνέλευσης διά ζώσης, σε μεγάλο χώρο, όπως ένα αθλητικό γήπεδο, τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, εμφανίζονται θιασώτες της αντιδημοκρατικής εκτροπής, χωρίς να συζητούν καμιά άλλη πρόταση!”

Αναφέρει ακόμα ότι ενώ η ΕΣΗΕΑ ως πρωτοβάθμιο σωματείο εξαιρείται από το άρθρο 8 του πρόσφατου «νόμου Χατζηδάκη» για την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών-εξ αποστάσεως διαδικασιών, η ηγεσία της “Συσπείρωσης”, της παράταξης δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει να την εφαρμόσει με πρόσχημα τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, δεύτερο δημοσίευμα από τις typologies.gr, αναφέρει ότι προκαλεί εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου η διγλωσσία που εμφανίζει η αξιωματική αντιπολίτευση που από τη μία καταγγέλει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη και από την άλλη “δύο από τους βασικούς φορείς στον χώρο των ΜΜΕ, στους οποίους λειτουργεί από το 2017 «συγκυβέρνηση» συνδικαλιστικών δυνάμεων που πρόσκεινται σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν πρώτοι σε όλη τη χώρα τις αντιδημοκρατικές – αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του «νόμου Χατζηδάκη»“.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αντιπαράθεση για τα κυβερνητικά μέτρα και οι συνδικαλιστές του κόμματος στα media είναι οι πρώτοι που εφαρμόζουν την κυβερνητική, αντιδημοκρατική πρακτική. Πρόκειται για τη συνδικαλιστική ένωση των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ, και το Ταμείο των ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ, που συζητούν ανοιχτά πια τη διενέργεια ηλεκτρονικών εκλογών.

Η συμμαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνεται στο ΕΣΡ. Μια επιλογή των συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ για τηλε-εκλογές δίνει το έναυσμα για παραβίαση της αρχής του αδιάβλητου και του μυστικού της εκλογικής διαδικασίας. Ενώ υπάρχουν ενστάσεις από κορυφαίους νομικούς και η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει ηλεκτρονικές διαδικασίες με προσωρινά «διατάγματα», διάρκειας μίας εβδομάδας, τα προεδρεία σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ, με πρόσχημα τα μέτρα για τον κορονοϊό και τις εγκύκλιους μιας εβδομάδας, αποφάσισαν ήδη την προσφυγή σε ηλεκτρονικές κάλπες.

Leave a Reply

seven − five =

Top