Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αλέξης Τσίπρας: Η Κομισιόν επιβεβαίωσε οτι η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στην ύφεση και τις απολύσεις εξαιτίας των επιλογών Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: Η Κομισιόν επιβεβαίωσε οτι η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στην ύφεση και τις απολύσεις εξαιτίας των επιλογών Μητσοτάκη

Μέσω των κοινωνικών δικτυων σχολίασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την πρόβλεψη της Κομισιόν για ύφεση ρεκόρ στην ελληνική Οικονομία, δύο μονάδες βαθύτερη από εκείνη της ευρωζώνης (9,7% έναντι 7,7…), καθώς και για την απώλεια περισσότερων από 160.000 θέσεων εργασίας την επόμενη μέρα του κορονοϊού.

(-Επικίνδυνοι! Η κυβέρνηση δεν έχει εικόνα «του τι μάς έρχεται»! Κομισιόν: “Ύφεση 9,7% και απώλεια 160.000 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Θα πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες του ευρώ!” )

Η Ελλάδα θα πληγεί χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης επισημαίνει η Κομισιόν και ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε:

«Η Κομισιόν σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από τη πρώτη στιγμή: Ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει, «η ανευθυνότητα της κυβέρνησης που δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος, είναι προφανής.

Ωστόσο το χειρότερο είναι πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, δεν οφείλεται στην ανικανότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη αλλά στη προσωπική του επιλογή. Διότι αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή, να αντιμετωπισθεί η πανδημία ως ευκαιρία για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας».

«Για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι υπουργοί του αποκαλούν «ζόμπι» και «μπαταχτσήδες».

Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας το χώρο των μικρών και των μεσαίων που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Αντί Μένουμε όρθιοι, Μένουμε με την ελίτ…» τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

One thought on “Αλέξης Τσίπρας: Η Κομισιόν επιβεβαίωσε οτι η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στην ύφεση και τις απολύσεις εξαιτίας των επιλογών Μητσοτάκη

Leave a Reply

eighteen − 12 =

Top