Είστε εδώ

Αιχμές της Γιάννας Παπαδάκου για τη στάση της Ράϊκου: “Είπε αλήθεια μόνο για το όνομα της – Είχε απροθυμία να ερευνήσει πολιτικά πρόσωπα στη Novartis”

Σοβαρές αιχμές σε βάρος της πρώην εισαγγελέως καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εξαπέλυσε κατά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η ίδια, η οποία είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε δήθεν σκευωρία σχετικά με την υπόθεση Novartis και απαλλάχτηκε από τον Άρειο Πάγο, εξαπολύοντας τα βέλη της κατά της Ελένης Ράικου, η οποία είναι μάρτυρας κατηγορίας κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και της ΕλένηςΤουλουπάκη, δήλωσε ότι «όσα είπε στις καταθέσεις της η κα Ράικου ήταν ψέματα», προσθέτοντας ότι «είχε απροθυμία να ερευνήσει πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονταν με τη Novartis».

Συγκεκριμένα, η Γιάννα Παπαδάκου καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο το οποίο είχε διακοπεί στις 20 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι «η κα Ράικου έχει δώσει πέντε καταθέσεις. Από αυτές τις πέντε, είπα και το επαναλαμβάνω, πως το μόνο που είναι αλήθεια είναι το όνομά της. Έχει μπλέξει κάποια πραγματικά περιστατικά με το ψέμα».

Η δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι η κα Ράικου την ενέπλεξε με τις καταθέσεις της το 2019, μετά τις δημόσιες δηλώσεις της ότι υπάρχει ασυμβίβαστο αναφορικά με τα εμβάσματα που φέρεται να έχει δεχτεί ο σύζυγός της εισαγγελέως από την Novartis.

«Τότε, το 2018 είχα βγει και είπα στο ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ότι είναι ασυμβίβαστο εισαγγελέας που ερευνά μια τέτοια υπόθεση, ο σύζυγός της να έχει λάβει εμβάσματα από την Novartis. Γι’ αυτό παραιτήθηκε, για τα εμβάσματα του συζύγου της. Δεν μπορεί να μην γνώριζε για τα χρήματα που είχαν μπει σε κοινό του λογαριασμό. Το θεωρώ απίστευτο να μην γνώριζε. Αυτό πίστευα και το πιστεύω και τώρα. Δεν είναι αυτός λόγος αυτοεξαίρεσης;» διερωτήθηκε η Γ. Παπαδάκου και πρόσθεσε ότι «οι κατάλογοι με τα εμβάσματα είχαν έρθει το Μάρτιο του 2017 στον εισαγγελέα Σέβη, πριν παραιτηθεί δηλαδή».

«Είχε μια απροθυμία να ελέγξει εάν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα, είχε εκθέσεις από το FBI. Όταν ερευνάς την “κορωνίδα της διαφθοράς” θα πρέπει να αξιοποιήσεις όλα τα στοιχεία. Μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει στην έρευνά της. Πώς τα χρησιμοποίησε η επόμενη εισαγγελέας Διαφθοράς; Πιστεύω ότι είχε υποχρέωση να τα αξιοποιήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά η Γ. Παπαδάκου σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Όσον αφορά στις καταθέσεις της κας Ράικου και τις επισκέψεις της Γ. Παπαδάκου στο γραφείο της, η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «πράγματι την επισκέφτηκα δυο φορές αλλά ο σκοπός της επίσκεψης δεν είναι αυτός τον οποίο έχει περιγράψει», και ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε πει ψέματα για τον χρόνο των επισκέψεων.

Παράλληλα, η Γ. Παπαδάκου πρόσθεσε ότι επισκεπτόταν την κα Ράικου πολλά χρόνια προτού ο Δ. Παπαγγελόπουλος γίνει υπουργός και ότι «η σχέση μου με την κα Ράικου ήταν τέτοια που μου επέτρεπε να την επισκέπτομαι».

«Εγώ την εκτιμούσα την κα Ράικου είχα γράψει και θετικά έως ότου να με μπλέξει με τις καταθέσεις της. Είχα γράψει και θετικά υπέρ της. Δεν είχα κακή διάθεση απέναντί της» σημείωσε η κα Παπαδάκου και αναφέρθηκε στις επισκέψεις της στο γραφείο της κας Ράικου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς αναφερόμενη σε επίσκεψη της δημοσιογράφου, είχε καταθέσει ότι δήθεν η Γιάννα Παπαδακου της είχε ζητήσει το λόγο με ύφος, γιατί δεν είχε στείλει στη Βουλή τη δικογραφία με τα πολιτικά πρόσωπα.

Πρόεδρος: Δηλαδή δεν ρωτήσατε για πολιτικά πρόσωπα;

Παπαδάκου: Στη δεύτερη συνάντηση τη ρώτησα αν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα.

Πρόεδρος: Γιατί η κα Ράικου παρίστανε ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα πολιτικά πρόσωπα;

Παπαδάκου: Η κα Ράικου είχε μια απροθυμία να ελέγξει πολιτικά πρόσωπα

Ερωτηθείσα από την έδρα του Δικαστηρίου εάν υπήρχαν στοιχεία υπ’ όψιν της Ελένης Ράικου σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, η κα Παπαδάκου υπογράμμισε ότι «η κα Ράικου είχε έγγραφα από το εξωτερικό για το σκάνδαλο Novartis. Είχε το μηχανισμό».

Τέλος, η Γιάννα Παπαδάκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Δ. Παπαγγελόπουλος να είχε ζητήσει από την κυρία Ράϊκου να κατασκευάσει κατηγορούμενους, όπως απέκλεισε να είχε κάνει κάποια παρέμβαση για τους Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Σάλλα, Γιώργο Παπαχρήστο.

 

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *