Είστε εδώ

«Αιχμές» για τη κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας από τον Γ. Γεροτζιάφα: «Ο εμβολιασμός από μόνος του δεν φτάνει. Χρειαζόμαστε περίθαλψη και επιδημιολογική επιτήρηση. Ο κόσμος χρειάζεται να εμπνευστεί και όχι να υποχρεωθεί» (ηχητ.)

«Έξω απ’ τα δόντια» τα είπε ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την κυβερνητική ανεπιτυχή διαχείριση της πανδημίας.

Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, υπογράμμισε ως πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι είμαστε από πολύ νωρίς απέναντι στο τέταρτο κύμα με υψηλό αριθμό κρουσμάτων και με την παρουσία μιας εξαιρετικά μεταδοτικής μορφής του ιού, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές πως «η πολιτική ηγεσία αν δεν ακούει τους επιστήμονες έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για την υγεία του πληθυσμού αλλά κυρίως για την καταστροφή των παραγωγικών μονάδων της χώρας».

«Ο εμβολιασμός από μόνος του δεν φτάνει. Χρειαζόμαστε περίθαλψη και επιδημιολογική επιτήρηση. Ο κόσμος χρειάζεται να εμπνευστεί και όχι να υποχρεωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Απέναντι σε αυτή την προβλέψιμη εξέλιξη και τον κοινωνικό υγειονομικό Αρμαγεδδώνα που έρχεται, υπάρχουν διαμορφωμένες προτάσεις για την διαχείριση της πανδημίας από φορείς και επιστήμονες, οι οποίες πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από την πολιτική ηγεσία».

«Οι διατυπωμένες προτάσεις είναι η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού, η ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης, η ενίσχυση του συστήματος υγείας και το άνοιγμα των πατεντών. Η πολιτική ηγεσία αν δεν ακούει τους επιστήμονες έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για την υγεία του πληθυσμού αλλά κυρίως για την καταστροφή των παραγωγικών μονάδων της χώρας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με το κλείσιμο Νοσοκομείων, ο κ Γεροτζιάφας τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική της διαχείρισης της πανδημίας.

Παντού στον κόσμο, όταν υπάρχει πόλεμος ή μια πανδημία, υπάρχει ανακωχή. Αντιθέτως η κυβέρνηση επιλέγει να βγει με τη σημαία του νεοφιλελεύθερου προγράμματός της ανοίγοντας κοινωνικό πόλεμο που θα επιφέρει νέμεση.

Όταν όλοι οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υγείας, είναι προσβολή και ύβρη η συζήτηση για το αν είναι πολλά τα νοσοκομεία», κατέληξε.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *