Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Αγκάθι” για Βαρδινογιάννη – Αλαφούζο! Ν Παππάς: “Στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που είναι υπό πτώχευση…”

“Αγκάθι” για Βαρδινογιάννη – Αλαφούζο! Ν Παππάς: “Στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που είναι υπό πτώχευση…”

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση (σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Mega), υπογραμμίζοντας ότι πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος.Υπενθυμίζουμε ότι με αυτή τη νομική ρήτρα, ΔΕΝ μπορούν να διεκδικήσουν άδειες ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ο όμιλος Μαρινάκη εάν αφήσουν το Mega να οδηγηθεί σε πτώχευση, αλλά ουτε και ο Γιάννης Αλαφούζος, εάν η ΠΑΕ Παναθηναικός επίσης οδηγηθεί σε πτώχευση!

Αυτό που αλλάζει, πέραν της αρχής που διεξάγει το διαγωνισμό, είναι η τιμή εκκίνησης, καθώς στην διαδικασία του 2016 δεν είχαμε την πολυτέλεια να ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα συνολικό τίμημα 250 εκατ. ευρώ. Αυτό, το ΕΣΡ το έλαβε υπόψιν, συνέχισε ο υπουργός.

Το βέβαιο είναι ότι από μία κατάσταση όπου εργάζονταν 1.800 άτομα στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, θα πάμε σε μία όπου θα εργάζονται 2.800 και θα καταβάλλεται τίμημα για τις άδειες, θα πληρώνονται οι απαραίτητες για τον ΕΔΟΕΑΠ εισφορές και θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, υπογράμμισε ο κ. Παππάς, ενώ επεσήμανε πως «Το ΕΣΡ ξέρει πως μπορεί να πάρει 250 εκάτ. ευρώ»

«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο ΕΣΡ» επανέλαβε κλείνοντας ο κ. Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία σκόπιμη αμέλεια του πολιτικού συστήματος στην τήρηση κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με συνέπεια την ασυδοσία και την αναρχία. Παράλληλα ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι το ΕΣΡ, έγκαιρα και σωστά, αξιοποιώντας τη δουλειά που ήδη είχε γίνει για τον διαγωνισμό, εξέδωσε την προκήρυξη και επισήμανε ότι τώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν την Αρχή στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά η δημοκρατία επιτάσσει ένας τόσο σπάνιος πόρος να δίνεται έναντι τιμήματος, συμπλήρωσε…

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το πρόσωπο που, όπως αποκάλυψε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσπάθησε να εμπλακεί στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έχει επιχειρηματική σύνδεση με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για μία ιστορία που γύρισε «μπούμερανγκ» στη Νέα Δημοκρατία, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που βλάπτουν την αμυντική βιομηχανία της.

Πηγή: koutipandoras.gr

Leave a Reply

16 + fourteen =

Top